vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
AGRUPAR LLISTES D'ESPERA
Li semblaria bé que Salut agrupés les llistes d'espera per regions sanitàries?
100 %
0 %
5 vots
Divendres, 09 de Setembre de 2011
08/09/2011
00:27  h.
Seda salvatge
CARABASSES
"No és la primera vegada que el PP mira de replicar CiU"
“Empieza el cambio”. Ha triomfat a Twitter via etiqueta: #empiezaelcambio. Primer encert del PP amb son eslògan electoral. Fixar-la en la ment d’un munt de gent. Injectar missatge via una fiblada simple, directa i viral. ¿Que a més diuen que no s’hi ha hagut de trencar gaire el cap perquè CiU ja havia utilitzat la fórmula en català (“Comença el canvi”) en sa campanya catalana de fa uns mesos? Oli en un llum. A més, no és la primera vegada que el PP mira de replicar CiU.

“En confianza”. És el títol de les memòries de Mariano Rajoy. Confiança, terme recurrent en sa projecció com a líder. Serà que les enquestes encara detecten, passats els anys, que no en genera. “Confianza” era el sec eslògan del PP en les municipals i autonòmiques del 2007, aquells temps amb els populars encara de post-trauma per la pèrdua de la Moncloa. Desorientats, insegurs, atordits, tornaven a buscar el centre. Va ser llavors quan van copiar CiU via color corporatiu predominant: el carabassa.

Mirin l’espot electoral del PP en aquella campanya. Una pilota en carabassa, les lletres de l’eslògan, ben grosses i en carabassa. Uns cubs gegant, en el mateix color. I fins i tot la brusa de Maria Dolores de Cospedal, llavors “només” candidata a estampar-se contra el delfí José Bono a Castella La Manxa, també amb el nou color corporatiu. Estava clar que, com a mínim al partit, triomfaria en breu. I així va ser, esdevenint-ne secretària general un any després. Al final de l’espot, gran pastilla en carabassa amb les sigles i la icona de la gavina en blanc al centre. Centre, aquesta és la qüestió. Perquè el PP volia ocupar-ne tot l’espai arreu, també a Catalunya.

CiU va començar a apostar molt pel carabassa en temps del traspassat Pere Esteve, quan ell i Felip Puig començaven a pilotar la maquinària de CDC allà a mitjan anys noranta del segle passat quan havien de pactar amb el primer govern del PP. Volien diferenciar-se del blau-dreta dels d’Aznar. Ha plogut molt, però des de llavors mai aquest color ha deixat d’acompanyar la imatge corporativa de la federació, ara via un ampli somriure que subratlla les sigles.

Carabassa, com a color, és sinònim de centre. La UCD el tenia junt amb el verd, Bayrou el té a França, Merkel hi ha jugat a Alemanya... Tot i que en els últims temps, també molt de moda en publicitat, ha contagiat certes formacions com Ciutadans o Compromís al País Valencià, per allò de buscar sintonia amb un públic més jove. El PP per la seva banda, se’n va desprendre a partir del seu congrés del 2008. Ha tornat al blau. A un blau suau, com alegre, fresc, modern. Són més ells, més desacomplexats, més diferents.

I ara, amb un PP i una CiU als quals ja només un eslògan de campanya uneix, caldrà estar amatents al següent moviment de diferenciació. La dimensió de la tragèdia socialista el 20N en condicionarà la tria. Tornarà el carabassa, en aquesta ocasió en plural i aplicat a la praxi política? És a dir, PP o CiU es donaran carabasses definitivament? A la federació nacionalista són ja uns quants (i amb càrrec) els qui esperen amb delit una contundent victòria del PP que forci Artur Mas a trencar i passar pantalla definitivament. No descartin que, per forçar-ho, el PP torni a fer com en temps de la majoria absoluta d’Aznar i ofereixi a CiU entrar al govern espanyol. Pura tàctica. OPA hostil a son espai, un cop més. No ho descartin. I ja a partir d’aquí, en confiança els ho dic, pot passar de tot. Ahir el president Artur Mas ho advertia: “Estic disposat a prendre decisions contundents”. Arriba l’hora d’estar alerta.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
11Veure i/o afegir comentaris
Narcís:Aquest escrit pot valer per als primitius d'allà baix, ço és, el...
Comentaris (11 en total)
Narcís
08/09/2011 20:12
Aquest escrit pot valer per als primitius d'allà baix, ço és, el màrqueting se l'empassen d'allò més bé .. al cap i a la fi han d'escollir entre dos, entre qui desfa/ enfonsa més Catalunya mitjançant missatges injuriosos! PD: òbviament que tot és un copia i enganxa ( 1982 PSOE ' por el cambio ' ) a espanya .. i així seguim! Nota: quan serem nosaltres/ els catalans amos i senyors de Catalunya on aquest paperot no hi pinti res sinó .. dir-hi la veritat a tant d'espanyol beneit a ca nostra? Anotació al marge: fins quan els espanyols viuren de nostra vida així fins desaparèixer del tot l'univers català .. com sangoneres?
Bernd3
08/09/2011 15:18
Ostres "J" la teva paranoia és descomunal. Et recordo que la Caixa li va perdonar una pasta gansa al PSC i a ERC. Te'n recordes? Ai Senyor, quin nivellet!
Bernd
08/09/2011 15:12
Querida Kary, todos los análisis políticos (no hace falta muchos ya que es evidente) señalan que la mayoría de votos que llegan últimamente al PP en Cataluña, llegan básicamente del PSC-PSOE. La frontera sociológica entre PP y PSC es enorme. Por esto el PSC baja tanto. De hecho también hay un voto PSC que va directo a CiU hecho que ayuda a la subida de la Federación nacionalista.
Rosa
08/09/2011 11:28
J, saps que la ex-dona del Montilla, la Anna Hernandez 15 sueldos era consellera de la Caixa? saps si encara ho es? i per cert, en Montilla cada dia més jove i amb una dona com cal!!! Montilla, moltes felicitats!!!
Kary
08/09/2011 10:57
Todo es política, léase comedia, pero que os pensáís, nos llevan por donde quieren. Ya lo dijo Oriol Pujol, en privado no son tantas las diferencias pero cara a la galería ...... Siempre os digo que yo de política no entiendo, pero como ciudadana de a pié, lo que veo es que CIU perderá votos a favor del PP en Catalunya, por tanto MAS tendrá que pactar y darse la manita con este partido, sino al tiempo.
Josep Pedra
08/09/2011 10:53
Esta clar que si CIU pacta un nou Majestic-2 amb el PP, molts catalans li retiraran definitivament la confiança i començará un declivi de credibilitat fatal per a tots.
J
08/09/2011 09:39
No oblideu que CiU esta al servei de "La Caixa" que els financia. La Caixa esta controlada per l'Opus Dei, l'Opus Dei es visceralment anticatalà com també ho es la Curia Romana. Mas no fara mai res que molesti l'Isidre Fainé director de La Caixa, es mes acatara les seves ordres. Estem devant d'una representació teatral de cara a enredar els votants, el mateix Pujol quan parla de confrontació fa comedia, Duran fa d'Españolista, Mas de moderat i Pujol de sobiranista. Aixi enredan a tots els votants, despres un cop al poder, fan el que mana el amo veritable, es a dir l'Opus Dei. CiU = PP+ Barretina.
PSUC I RIC ETERN
08/09/2011 09:11
Es molt millor el pacte del Majestic; MILI NO malgrat el PSOE-ARRIBA ESPAÑA, que el Tinelll dels borratxos, ganduls i malversors; gracies a les esquerres avui a Catalunya hi ha misria, com a tots els llocs del mon a on manen les analfabetes esquerres; Robar, miseria i viure com un Stalin es propi de montilles, carods i poca-vergonyes marxistes; per cert, en Marx era ric, molt ric i tu, antidreta, també, oi? Jo totes les persones que conec que son del PSUC son mil vegades més riques que jo i no treballen, per que serà?
hernan
08/09/2011 08:34
No mes entenc que dretes i esquerres es possan de acord en anar contra nosaltros. Per aixo tenim que marxa.
Mas de lo Mismo
08/09/2011 06:50
En Mas presenta a l'espanyolista Duran y Lerida, espànyol convençut i opusdeisitc espanyol; no entenc que vol dir que en Mas esta disposat a tot: Duran es españa i poca cosa més; ara, anar bellugant la perdiu com fa en Mas, nomes es espanyolisme etern, indignitat patriotica; ara, pocs catalans votaran al DURAN, ja que tothom veu clar que no hi ha cap diferencia entre el Duran y el Rajoy
antidretà
08/09/2011 00:35
Comèdia barata. El futur pacte Mas-Rajoy està cantat perque els interessos que uneixen a la dreta catalana amb la dreta anticatalana espanyola són molt forts, tant se val que hi hagi nacionalismes diferents pel mig. A tot estirar escenificaran alguna rabieta de cara el personal i res més. Anem cap a un "Majèstic II".
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Has de copiar, en el camp de text, els 6 caracters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
Tags
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida