Actualitzat el 09/09/2011 a les 00:02h

El llarg camí cap a la independència

Saben, els que em coneixen, que em costa poc engrescar-me amb les coses que m’apassionen de veritat. En aquest espai de comoditat hi trobo l’energia necessària per tirar endavant, per activar encara més les idees i per cercar la complicitat dels que m’acompanyaran en les diferents aventures de la vida.

Fa uns mesos vaig trobar un espai comú, amb el que llavors era alcalde del Port de la Selva, l’amic Genís Pinart, que a les passades eleccions municipals va cedir el testimoni a Josep M. Cervera en aquest bonic poble de l’Alt Empordà. Un punt de trobada, una confluència de pensaments respecte determinats aspectes que afecten el nostre estimat país: Catalunya. Sempre que es produeix una sintonia tan gran en la manera de viure el present, però també d’imaginar el futur, hi ha moltes possibilitats que sorgeixin les ganes i es busquin les oportunitats per treballar conjuntament i traçar els primers esbossos de la història que aprendran els nostres néts i besnéts.

Amb en Genís i amb molta més gent que s’ha afegit al nostre vaixell hem començat a treballar seriosament, amb rigor i amb empenta pel llarg camí cap a la independència de Catalunya. Intuïm que no serà un camí llaurat de flors però comptem amb l’impuls que ens dóna l’estima per la nostra terra i el coratge de tots els catalans i catalanes que volen dir prou al vassallatge del nostre estat tutor que no ens vol, no ens estima, però que tampoc ens deixa escapar perquè és conscient de la nostra vàlua.

Ha arribat el moment de parlar clar, de recollir tota la força de pobles, viles i ciutats -l’autèntica essència del país- i canalitzar-la, posar-la al servei de l’alta política per tal d’iniciar un procés ascendent que no tindrà aturador. En nosaltres, els alcaldes i alcaldesses de Catalunya i en els nostres ajuntaments, el país trobarà el nervi i l’esforç necessaris per portar el país pel camí de la independència, trobarà en nosaltres la base sòlida i geogràficament imponent que construirà la Catalunya plena, sobirana i que tantes i tantes generacions han somniat.

Visca Catalunya lliure!

Navega per les etiquetes

independènciaDiada Nacional

COMENTARIS

+6
-1
I l´estelada?
Vigatà, 09/09/2011 a les 00:27
Sr. Vila d´Abadal, malament comencem el camí cap a la independència quan qui el vol abanderar no dona exemple de valentia en el seu ajuntament.
Aquest 11 de setembre, cal dir les coses clares, l´estelada estarà al balcó de l´Ajuntament de Vic peró no al pal principal sinó.... a la barana del balcó.
Malament comencem Vila d´Abadal si ens manca clara valentia.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep Maria Vila d'Abadal
Sóc alcalde de Vic i diputat al Parlament de Catalunya. Tinc 56 anys i sóc enginyer tècnic agrícola. La meva activitat professional ha estat sempre lligada al món rural, sobretot als boscos, la ramaderia extensiva i les activitats agrícoles. Sóc militant d’Unió Democràtica de Catalunya des de l’any 1986, partit del qual en va ser un dels fundadors el meu avi Lluís Vila d’Abadal.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: