vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
AGRUPAR LLISTES D'ESPERA
Li semblaria bé que Salut agrupés les llistes d'espera per regions sanitàries?
69 %
31 %
13 vots
Divendres, 09 de Setembre de 2011
05/09/2011
00:00  h.
Fem-ho fàcil
UN ESTIU TREBALLANT
“La gràcia de les converses és que es mantenen entre una o diverses persones, són úniques, irrepetibles i són privades. No són per compartir", diu Espinàs
Núria Ferré
Daniel BardalaIl·lustració de Daniel Berdala
L’escriptor Josep Maria Espinàs passa les vacances d’estiu a  Roses, ja fa anys que va al mateix hotel, on aquest mes d’agost ha aprofitat per treballar i acabar el seu pròxim llibre i que es titula “Entre els lectors i jo”. Es tracta d’un repàs de les moltíssimes cartes que ha rebut al llarg de trenta-cinc anys d’escriure articles diaris a la premsa. Tot un rècord. Espinàs escriu a màquina, i quan el vaig anar a veure, fa unes setmanes, era assegut al davant de la seva inseparable Olivetti. A la terrassa de l’hotel es respirava pau i tranquil•litat, només interrompuda per l’entranyable xivarri de la seva màquina d’escriure. “El so de les tecles repicant damunt del paper en blanc significa que tot funciona, el meu cap està pensant, a mi em relaxa”, em va comentar mentre jo treia l’ Iphone de la meva bossa per fer junts un twitter. “Ni parlar-ne”, em va dir, i no el vaig convèncer.

Aleshores em va fer aquesta observació. “La gràcia de les converses és que es mantenen entre una o diverses persones, són úniques, irrepetibles i són privades. No són per compartir.”

Fa temps que penso que la privacitat no és un bé a l’alça, al contrari, sembla que ningú li dóna cap valor. Molta gent explica tot el que fa al twitter, allò què pensa, fins i tot les seves intimitats, i alhora penja les fotos de la seva vida al facebook amb gran alegria i sense cap pudor.

M’he passat l’estiu treballant. Ha estat un mes d’agost més aviat estressant, anant amunt i avall per tirar endavant un nou projecte professional, i trobant a faltar la meva família. Entrant al facebook, he sabut quines vacances han fet aquells que ho han volgut explicar. Alguns amb una puntualitat i una tenacitat gairebé preocupants, que només es podria explicar si un viatja sol, i no té ningú amb qui compartir aquells moments especials, o si no es tenen amics que no siguin virtuals. I que consti que no ho dic per enveja, sinó a partir de la reflexió d’un escriptor que ja té 84 anys i que deu ser dels únics al nostre país que pot continuar treballant si se’n va la llum.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
2Veure i/o afegir comentaris
Narcís:Tot el meu respecte/ deferència vers el Josep Maria Espinás! Núr...
Comentaris (2 en total)
Narcís
07/09/2011 13:06
Tot el meu respecte/ deferència vers el Josep Maria Espinás! Núria, no et confonguis!, ço és, una cosa és treballar o patir físicament i enfastiguejar-s'hi mentalment .. tots dos alhora!, i una d'altra, fer una tasca/ feina/ quefer o ocupació d'esbargiment o esplai on realitzar-se, on sentir-s'hi viu, on gaudir-hi de la vida! Nota: ja és hora de parlar amb propietat .. una cosa és esforç, sacrifici, voluntad, rendiment àdhuc fins el patiment; i una d'altra, si no entreteniment, sí passar agradablement el temps malgrat el lligam o obligació que impliqui! Anotació al marge: n'estem ben guarnits! .. com s'ha devaluat el mot treball quan hi ha tanta gent verament fumuda per practica'l (òbviament ara no parlo de qui no el disposa)!
Hansimglück
05/09/2011 18:24
Ja m'agradarà llegir-lo.
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Has de copiar, en el camp de text, els 6 caracters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
Tags
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida