Divendres, 9 de setembre de 2011 | 14:58
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Guardiola rebrà la medalla d'Or del Parlament

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Se'l reconeix com a ambaixador de Catalunya
Guardiola rebrà la medalla d'Or del Parlament
06/09/2011 15:00
9Pep Guardiola en roda de premsa de la champions
El Parlament de Catalunya obrirà els actes de commemoració de la diada nacional de Catalunya amb el lliurament a Josep Guardiola de la medalla d’honor, en la categoria d’or, que la cambra atorga a personalitats que mereixen un reconeixement excepcional.
L’acte de lliurament començarà a les set de la tarda a l’auditori del Parlament. La mesa, a proposta de la presidenta, va acordar per unanimitat concedir la màxima distinció de la institució a Guardiola "per raó de la seva trajectòria com a esportista d'elit, pels èxits assolits en la seva etapa com a entrenador, per la projecció d'una Catalunya culta, cívica i oberta, que ha sabut fer d'una manera ben notòria, i pels valors que ha transmès exemplarment, com ara l'esportivitat, el treball en equip, l'esforç i la superació personal, valors molt positius no solament des d'un punt de vista individual, sinó també per al progrés col·lectiu".

A l’acte, Evarist Murtra i Mònica Terribas glossaran la figura del guardonat. L’actriu i cantant Nina interpretarà el poema ‘Solstici’, de Miquel Martí i Pol, que ha musicat ella mateixa, acompanyada al piano pel mestre Joan Monné. La presidenta, Núria de Gispert, imposarà la medalla a Josep Guardiola, que, tot seguit, dirà unes paraules. A continuació intervindran la presidenta, Núria de Gispert, i el president de la Generalitat, Artur Mas. Clourà l’acte el cant d’‘Els segadors’, interpretat pel cor del Conservatori del Liceu.

La medalla d’honor és una distinció creada per la mesa l'any 2000, i s'atorga a personalitats que mereixen un reconeixement especial. En edicions anteriors, hi han estat distingits el reverend Desmond Tutu (2000); el pare jesuïta Miquel Batllori i l'economista i polític Ernest Lluch, a títol pòstum (2001); Francesc Vendrell, representant de l'ONU a l'Afganistan (2002); el músic Jordi Savall (2003); Montserrat Trueta, presidenta de la Fundació Catalana de la Síndrome de Down (2004); el premi Nobel de la pau i escultor Adolfo Pérez Esquivel (2005); el col·lectiu Els Setze Jutges (2007), i la il·lustradora Roser Capdevila (2010).

La medalla manté el disseny que Antoni Comella va fer per al logotip del Parlament per encàrrec de la institució el 1984, i reprodueix les quatre barres sobre un fons daurat. L'any 2000 l'orfebre Joaquim Capdevila el va adaptar per fer-ne la medalla.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1