Divendres, 9 de setembre de 2011 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Les ràdios es mostren "inflexibles" contra el nou cànon de la lliga

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els principals locutors s'han reunit per fer pinya
Les ràdios es mostren "inflexibles" contra el nou cànon de la lliga
08/09/2011 13:40
radiosfutbol
EP.- Les veus més conegudes de la ràdio esportiva espanyola han escenificat aquest dijous en un acte la seva unitat enfront del conflicte que les cadenes mantenen amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) i han assegurat que es mantindran "inflexibles" en la seva negativa a pagar el cànon que se'ls exigeix per retransmetre en directe els partits des de l'estadi.
Així, Paco González, de la Cope; José Antonio Abellán, de Punto Radio, Manu Carreño, de la Cadena Ser; José María Abad, de RNE; Fernando Pérez, de Canal Sur; Paco García, de Radio Marca; Javier Ares, d'Onda Cero; Raúl Llimós, de RAC-1, entre d'altres, s'han reunit a la seu de l'Associació de la Premsa de Madrid per reiterar la posició unànime de les ràdios en aquest conflicte.

En aquest sentit, el secretari general de l'Associació Espanyola de Radiodifusió Comercial (AERC), Alfonso Ruiz d'Assin, ha assegurat que la negativa de les ràdios a pagar el cànon és "rotunda" i la seva determinació de "no negociació" amb la LFP en aquest sentit és "inflexible". A més, ha advertit a la LFP que les ràdios poden continuar narrant "indefinidament" els partits sense entrar en els estadis, com van fer en la primera jornada de lliga, o fins i tot, com han apuntat alguns dels presents, plantejar-se emetre un altre tipus de programes que no siguin de futbol.

Segons han explicat els diferents comunicadors en les seves intervencions, les cadenes entenen que estan cobertes pel dret a la informació que recull la Constitució i s'han mostrat molt durs amb la Lliga, l'actitud de la qual, en trencar el pacte que hi ha hagut entre futbol i radio els últims 50 anys, Javier Ares d'Onda Cero ha qualificat de "gairebé obscena". El presentador d'Onda Cero també ha criticat a l'actual equip directiu de la patronal del futbol, que ha assegurat que està dirigida per "dos inútils", en referència al president i vicepresident de la LFP.

Sancions de fins a dos milions d'euros

Crític amb la LFP s'ha mostrat també Manu Carreño, qui ha denunciat que alguns clubs de futbol que no comparteixen el criteri de la LFP i volen deixar entrar a les ràdios als estadis estan sent "amenaçats" per la patronal. En aquest sentit, ha explicat que el president del Valladolid, Carlos Suárez, va comunicar a la SER que anava a deixar entrar a les ràdios als estadis, com ja han anunciat que van a fer Sevilla i Betis, però més tard va fer marxa enrere davant una possible sanció de la Lliga.

Concretament, segons ha assenyalat el periodista de la Cadena SER, la LFP ha comunicat als clubs que imposarà una multa de 660.000 euros als de Segona Divisió i de 2 milions d'euros als de Primera Divisió que deixin entrar a les ràdios a l'estadi sense pagar el cànon. "Aquesta decisió vulnera el dret fonamental de la informació", ha subratllat Carreño, qui ha indicat que 8 milions de persones escolten la ràdio esportiva cada cap de setmana.

Per la seva banda, des de RNE José María Abad ha assegurat que la cadena pública no està disposada a negociar "ni 50 cèntims d'euros" per retransmetre partits des de l'estadi. "Jo no negocio el dret a la informació", ha emfatitzat el comunicador, que ha recordat a la LFP que no pot pretendre cobrar a les ràdios "per explicar alguna cosa".

Mentre, Paco González de la COPE ha apuntat que el "desorbitat cost" que suposaria per a les ràdios haver d'abonar el nou cànon de la LFP significaria "posar en perill llocs de treball" de les ràdios i que "moltes ràdios, per falta de recursos, no entressin en els estadis".

Raúl Llimós, de RAC-1, ha lamentat que Catalunya radio "hagi trencat" l'oposició unànime de les ràdios a la proposta de la LFP i ha confiat que la unitat mostrada per la resta de ràdios "es mantingui fins al final". Per la seva banda, Eduardo García, de Radio Marca, ha criticat la "nefasta gestió" de la patronal dels clubs de futbol i Fernando Pérez, de Canal Sud, ha assegurat que en la cadena se senten "indignats" i "estafats".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1