Divendres, 9 de setembre de 2011 | 14:45
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Mor Josep Termes, l'historiador del moviment obrer català

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Un càncer ha acabat amb la seva vida
Mor Josep Termes, l'historiador del moviment obrer català
09/09/2011 11:31
9josep-termes
L'historiador català Josep Termes, Premi d'Honor dels Lletres Catalans en 2006 i especialista en el moviment obrer català dels segles XIX i XX, ha mort aquest divendres als 75 anys a Barcelona ha causa d'un càncer.
Termes va exercir la docència en la UPF, la Universitat de Barcelona (UB) i l'Autònoma de Barcelona (UAB), i entre les seves obres destaquen dos títols, 'El nacionalisme català. Problemes d'interpretació' (1974) i 'Els arrels populars del catalanisme' (1999) o 'Anarquisme i sindicalisme a Espanya: La Primera Internacional'.

La capella ardent de Termes, que en 1990 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, obrirà aquesta tarda al Tanatori dels Corts, i el mateix lloc acollirà el seu enterrament aquest dissabte a les 13.30 hores.
Moviment obrer

L'historiador Josep Termes, es va especialitzar en el moviment obrer català dels segles XIX i XX, i va ser un autor molt compromès amb el catalanisme, arribant a militar en el PSUC al final del franquisme.

Termes (Barcelona, 1936), fill de camperols de la comarca de la Terra Alta (Tarragona) emigrats a la capital catalana es va llicenciar en Farmàcia i Lletres per la Universitat de Barcelona (UB).

Va ser professor d'aquesta mateixa universitat, de la que va ser expulsat en 1966 per motius polítics, i va participar en l'equip que va formar l'Autònoma de Barcelona (UAB) en 1968.

Posteriorment, va ser catedràtic d'Història Contemporània en la UB i en la Pompeu Fabra (UPF), així com membre de diverses plataformes culturals com l'Institut Universitari Jaume Vicens Vives, des d'on va desenvolupar els seus estudis sobre el moviment obrer i la seva vinculació amb el catalanisme polític.

Consultar biografia i obres
Vídeo extret del web www.socialcat.cat
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1