Divendres, 9 de setembre de 2011 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Rosell diu que els empresaris acceptarien "coses excepcionals"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president de la patronal demana als funcionaris que acceptin sacrificis
Rosell diu que els empresaris acceptarien "coses excepcionals"
06/09/2011 22:23
9joan-rosell
EP.- El president de CEOE, Juan Rosell, ha assegurat que les grans fortunes estan disposades a fer "coses excepcionals" perquè les circumstàncies també són "excepcionals", encara que s'ha mostrat contrari a la recuperació de l'Impost sobre el Patrimoni per ser un tribut "arcaic" que "treu més del que dóna".
"Estem en aquesta labor", ha assenyalat Rosell en una roda de premsa, on ha entès que en l'actual context econòmic se li demani més sacrificis a les rendes més altes del país i molts altres "línies de la societat", com els funcionaris i empleats públics.

Així, ha indicat que la CEOE està "absolutament disposada" a parlar del "que sigui" en impostos, però d'una forma global i analitzant el sistema fiscal espanyol, que es basa en quatre potes: l'IVA, la renda, Societats i els Impostos Especials.

No obstant això, ha rebutjat la recuperació de l'Impost sobre el Patrimoni perquè, al seu parer, per gravar més a les grans fortunes és millor jugar amb l'IRPF i analitzar les diferències amb altres països.

En aquesta mateixa línia, Rosell ha explicat que els funcionaris o contractats per l'Estat han d'acceptar "generosament" els sacrificis que se'ls demana, com passa amb els professors de la Comunitat de Madrid, perquè "se'ls pot demanar".

"No és moment de la queixa constant, sinó del sacrifico constant", ha dit el patró de patrons, després de mostrar-se convençut que cal demanar sacrificis a aquells que té l'ocupació assegurada perquè el sector privat ho està passant "molt mal" en aquests moments. "En aquesta direcció hem de remar tots", ha afegit.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1