Salvador Cot | Actualitzat el 07/09/2011 a les 23:59h

Ni captius, ni desarmats

Jordi Pujol avisa que comença la gran batalla i tot indica que té raó. Espanya està acostumada a no prendre's seriosament el catalanisme i, aparentment, ha considerat que aquest moment d'excepcionalitat econòmica és l'adequat per acabar amb el cafè per tothom que es van inventar ells, però que els contribuents alemanys no pensen pagar.

Tenen pressa i han decidit estalviar-se etapes anant al gra, contra el nucli de la identitat d'aquest país. Finalment -i això ho saben ells i ho sabem nosaltres- el perquè de tot plegat és la llengua, el seu prestigi i la garantia d'extensió social i transmissió generacional.

Però aquesta vegada -i d'aquí l'error de càlcul- l'Estat juga en camp contrari. A Catalunya, la sentència disposa del suport entusiasta dels tres diputats de Ciutadans, d'una banda, i de la defensa, un pèl vacil·lant, dels 18 del PP. Res més. No hi ha fissures al Govern, els 114 diputats restants són un bloc, cap mestre pensa canviar d'idioma i una amplíssima majoria social -també en l'àmbit de les famílies castellanoparlants- considera positiva la immersió lingüística.

No es pot enviar la Guàrdia Civil contra tot això. "La bonne politique est de faire croire aux peuples qu’ils sont libres", deia Napoleó. A Espanya no hagués passat de caporal.

COMENTARIS

+2
-0
Però com voleu lluitar amb gent a les vostres files com Duran i Lleida?
INDEPENDÈNCIA, 09/09/2011 a les 02:39
+2
-0
Porta'l...
Toni Arregui, 08/09/2011 a les 23:58
+3
-1
From USA
Anònim, 08/09/2011 a les 22:34
Per anònim a les 8:01,
Aquí la crisi també és molt greu, el què Catalunya necessita és la autodeterminació, la independència, no crec què ho poguem fer pitjor què ho fan els espanyols, o els governs de Grecia, Irlanda, o Iceland.

No defallim ni des de dins ni des de fora.
+2
-2
Però com voleu lluitar amb gent a les vostres files com Duran i Lleida?
INDEPENDÈNCIA, 08/09/2011 a les 21:23
+2
-4
Qué razón tienes, Cot
Falip Sinqué, 08/09/2011 a les 20:17
Es cierto, ni captius, ni desarmats: subvencionats!
+11
-2
Delenda est TSJC quot provinciam perturvaberunt
Almogaver.cat, 08/09/2011 a les 17:07
De fet la estratègia castellana de la "imprecisió/ambiguetat", es molt antiga bàsica i molt posada en us.
Es posar unes regles confuses, i desprès fer us de uns pobres diables, que vagin laminant i queixant-se del incompliment de les regles i la interpretació colonial sempre donara la raó als petit diable demandant i al servei del imperi.
Per exemple Roma va establir desprès de la 2a. guerra Púnica a Cartago, unes fronteres del tot ambigües i imprecises, i els libis de Massinissa (sobretot) dentaven s'apropiaven de terrenys, i feien incursions mes i mes a dins, fin a les Portes de la Mateixa Cartago. Aprofitant que Cartago precisava del permís de Roma per qualsevol moviment de tropes i/o atacs o guerra als seus veïns.
Quant Aníbal va picar els dits en varies incursions a Massinissa, va arribar una queixa a Roma i el va amonestar seriosament a ell i a Cartago.
Al mateix temps que una altissima multa de talents a la ciutat.
Mentre uns provocadors al servei de Roma una especie de PP-CD's digueren que Aníbal no respectava a la ciutat les "Claríssimes" instruccions dels Romans.
I aixi dia rere dia fins que Roma, (simulant indignació) va posar una altra costosissima multa a Cartago i demanar a la Ciutat que entregues promptament i lligat Aníbal, a Roma.
Com fou impossible de complir aquest requisit Una altra astronòmica multa, i so on, so on, so on.
Desprès d'això (i amb un impass de temps), demanaren la complerta destrucció de la indefensa Cartago.
Vos recordeu de: "Delenda est Cartago" de Caton?

I vos sona aquest joc i el que fan nostres enemics castellans i els seus servents Jutges de la Hermandad del brazo extendido i la mano en alto? Contra nosta Catalana Nacio?

Si vos sona...
MILLOR ENS BUSQUEM:
LA INDEPENDÈNCIA I AMB URGÈNCIA
+9
-3
Si, Napoleó era d'arrels catalanes i provençals que ve a ser el mateix
Anònim, 08/09/2011 a les 14:52
Si, Napoleó era d'arrels catalanes i provençals que ve a ser el mateix, era descendent del darrer governador català de còrsega del segle XV un tal Hug Bonapart, de Mallorca.
+16
-4
napoleo et la liberte de la Republique Catalane
Almo/2, 08/09/2011 a les 14:31

Dedique a/pour:
un, 08/09/2011 a les 12:52.
----------------------------------

Allons...ALLONS!!! enfans de Charlemagne a pour la Liberation de Catalongne.
Aidez a la fumigation de Cochons Pied Noirs Nazi-mesetaires et Brunetaires aussi.
Pour la Grandeur et la liberte total, de la Gentile Nation Catalana!...
Vive la Gran Catalongne!!!
Vive la Gran Catalongne!!!
Vive la Gran Catalunya. !!!

(Napoleo Bonapart (d'ancestres malloquinois)

http://youtu.be/ebfO1tUmsok

+10
-5
Gabatxos???
un, 08/09/2011 a les 12:52
I a aquests que us molesteu en copiar i enganxar comentaris en llengua francesa (Allo, allo...i Cot, incluit) us diria: Ja us heu parat a pensar que ha fet França, amb el català, dins de les seves fronteres?? Se l'ha menjat. Així, tal com sóna. I amb patates. Però, es clar, vosaltres encara els poseu d'exemple. Com que no són espanyols, oi? Bonaparte, gran exemple de demòcrata....jajajaja. I que dir de la Grandeur francaise? que arrassa amb tot el que li molesta, la "Catalognie" francesa, inclosa.
+8
-4
Ho entenc
Roger Ducastella , 08/09/2011 a les 12:10
La prova el proper dia 20 de novembre. A Catalunya la majoria de vots i diputats i senadors seran pels unionistes peperos-sociates i convergents amb Espanya. Així de senzill. Els catalans, ja fa anys que hem renunciat a ser-ho i exercir com a tals. Si no, no s'en ten com un poble com el nostre, va donar suport a una constitució com la espanyola i a un estatut retallat i ribotat pels espanyols amb el vist i plau de Mas i Montilla... i desprès mutilat pel tribunal constitucional, per suposat espanyol. Catalunya es ferida de mort ja d'una manera irreversible i per a sempre mes. Finalment es pot dir que "Catalunya ES DE ESPANYA" que es molt diferent del "Catalunya no es Espanya"
+8
-19
Batalla contra leones de papel
Anònim, 08/09/2011 a les 11:53
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-14
La mare de totes les batalles....
un, 08/09/2011 a les 11:51
Si. És que en els vint i escaig anys que va ser el molt "unorable" del Pujol, el president de la Generalitat, no va tenir temps de de fer-la, la GRAN BATALLA del català (mare de Déu, em recorda a allò del dictador aquell, un tal Saddam Hussein, quan deia allò de la MARE de TOTES les batalles...). La sentència. l'únic que fa és reconèixer el dret dels catalans (de TOTS els catalans) a apendre a l'escola, i per tant de conèixer, l'altre llengua oficial de Catalunya, que és el castellà. I no només el català. Això no fa cap mal, al contrari, I d'això n'és exemple ell mateix, com podeu comprovar vosaltres mateixos (extret de la Wikipèdia: "Jordi Pujol y Soley, Doctor en Medicina por la Universidad de Barcelona, domina, además del catalán y el castellano, el inglés, el francés, el alemán y el italiano...(sic)"... I tampoc li ha anat tan malament a la vida, no? ha viscut dels catalans, tota la vida. Ell i la seva familia, ha col-locat als seus vuit fills, i ben col-locats. I no content amb això, en te ún , un tal Oriol, de segón del Mas. I que segurament acabarà de segón, també, de la candidatura de CiU a Madrid, darrera del "calb botifler" (si, heu llegit bé. A Madrid, que es on es prenen les decisions del que ens afecta a aqui. Amb permís d'Estrasburg, és clar).
+13
-3
VOS
Anònim, 08/09/2011 a les 11:48
El dia 20 quan vatges a VOTAR que votaràs a favor dels Politics o a favor dels ciutadans.....ens ajudaràs a REVIURE ho ens portatàs a l´UVI..... VISCA LA INDEPENDENCIA=LLIBERTAT!!!
+9
-7
Batalla perduda per falta de quòrum.
Tokugawa Yeyashu, 08/09/2011 a les 11:28
"Batalla contra Espanya", deien alguns mitjans de comunicació que anunciava Pujol. Però no m'ho vaig creure en absolut, i he guanyat una aposta.

L'article del President a què enllaça Cot, no diu de cap manera res d'una batalla "contra Espanya". De fet, no diu qui és l'adversari. Raó per la qual és una batalla perduda per endavant.

Tot un símptoma: una gran batalla que no només no lliurarem sinó que ni tan sols ens atrevim a dir amb totes les lletres qui és l'adversari. Tampoc es dedueix de cap manera que sigui "contra Espanya" i segur que Pujol ni amb oli bullent li podrien arrencar qui es l'enemic, i sobretot, mai no diria que és "Espanya" sense més.

És com en aquell acudit: "-¿Bailas? -No.-¿Entonces, de fo---- nada, no?"





+18
-6
QUAN US PARLIN EN CASTELLA, NO L'ENTENC. PARLI CRISTIA !!!
QUAN US PARLIN EN CASTELLA DIEU NO L'ENTENC- PARLI CRISTIA, 08/09/2011 a les 09:55
QUAN US PARLIN EN CASTELLA, DIUEN QUE NO L'ENTENEU !!!!
+21
-5
VISCA CATALUNYA lliure
Galicia está con CATALUNYAA, 08/09/2011 a les 09:53
pobres gallegos, tener a 2 dictadores como FRANCO y RAJOY. es una desgracia para ellos, VISCA BNG BLOQUE NACIONALISTA GALEGO !!!!!
+17
-5
ARA TOCA EL COP DE TIMO !!!
QUE APRENGUIN ELLS A TENIR SENY !!!!!, 08/09/2011 a les 09:51
CALM APROFITAR EL MOMENT I PREMER L'ACCELERADOR, CAL FER JA NO NOMES DESPERTAR ELS CATALANS DEL SEU SINDROME D'ESTOCOLM SINO FER EL PAS ENDAVANT DE NO RETORN, CAL APRETAR I PROVOCAR A L'ADVERSARI, QUE ES ELL MATEIX QUI ENS DONARA LA CLAU PER GUANYAR-LO. CASTELLA NO ES CATALUNYA, ESPANYA JA NO EXISTEIX COM A PAIS NI COM A NACIO. ES UN MOSAIC IMPOSSIBLE AL QUE NOMES UNS VOLEN PERTANYER PER UNA IDEA EQUIVOCADA DE PAIS. EL CATALA NO ES LA MATEIXA LLENGUA QUE EL CASTELLA, SON
REALITATS I VIDES DIFERENTS, SON DIFERENTES NACIONS.
CATALUNYA HA ESTAT SEMPRE ENGANYADA PER ESPANYA I ARA ES L'HORA DE PASSAR COMPTES EN TOTS ELS AMBITS. HEM DE PERDRE LA PRUDENCIA, QUE APRENGUIN ELLS A TENIR SENY !!!!!
+10
-4
al d'USA
Anònim, 08/09/2011 a les 08:01
Tu ets llest, tio. Ja has fotut el camp de Catalunya. Aixó s'enfonsa.
+9
-8
Catalunya va via Occitània.
Anònim, 08/09/2011 a les 07:47
Catalunya va via Occitània... no debades la gran fallida cultural i social ens ve d'Occitània... catarisme d'homes bons franciscans, l'amor pels diners i resmés i el menfotisme anàrquic del tots contra tots. l'anarquia cultura i social occitana impregna del tot els Països Catalans
+30
-5
Soy de Soria pero estoy hasta los cojones de los facistas del PP-FRANCO-ASESINO
Anònim, 08/09/2011 a les 06:35
Al Rajoy solo le queda de vestirse de Capitan General de los Ejercitos españoles, igual, igual que el criminal, asesino y lADRON FRANCO BAHAMONTES, un asesesino gallego como el facista Rajoy!!!
+11
-39
Ves dient
Anònim, 08/09/2011 a les 02:26
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+33
-9
Allo... Allo!
Almo.cat, 08/09/2011 a les 00:56
Allo.. Allo... Ici.. Londres...

LE JOUR DE LA LIBERATION... C'EST ARIVEE!
A LA BATAILLE ENFANS DE CHARLEMAGNE!

VIVE LA REPUBLIQUE CATALANE LIBRE!
VIVE LES CATALANS!
(Napoleon)

http://youtu.be/9Ea8XrhD7qc

+51
-8
Quan et diuen que no pots parlar català
Anònim, 08/09/2011 a les 00:53
Has de seguir parlant-lo. És com els negres que no els deixaven seure als busos a Amèrica, la cosa és va acabar quan els negres van decidir que si que hi seurien.
+25
-7
La batalla al Senat
Roser, 08/09/2011 a les 00:44
Quines excuses més barates tenen els espanyols a l'hora de negar l'ús del català.
He copiat part de l'article del ARA.

"Durant el debat per la reforma constitucional al Senat, el senador d'ERC Miquel Bofill ha intentat intervenir en català, però el president del Senat, Javier Rojo, s'hi ha oposat advertint-li que havia de parlar en castellà perquè així està reglamentat i els altres senadors no l'entenien. Bofill ha demanat a Rojo que el deixés tornar a començar descomptant-li el temps utilitzat, però el president del Senat s'hi ha negat. Durant la seva intervenció Bofill ha criticat que les noves tecnologies no permetin parlar en català al Senat".

Aquest és el nivell intelectual i tecnologic dels espanyols.
+27
-7
From USA
Anònim, 08/09/2011 a les 00:33
He escoltat la roda de premsa què SI a donat des del Parlament explicant les raons i la necessitat de la proposta de la ILP què han registrat avui en defensa del català a l'escola.

Jo ja he omplert el formulari que tenen a disposició a la xarxa els de escola en català, per què m'envïin les fulles de signatures què calen 50,000 per la proposta de la ILP què SI ha registrat a la Mesa al Parlament.

Aqui us deixo l'enllaç per si voleu aportar el vostre granet de sorra. Em sembla què en recolliran un allau.


http://www.escolaencatala.cat/
+45
-10
No ho entenc
Anònim, 08/09/2011 a les 00:24
No entenc com els troglodites ecspanyols, amb un cervell de 45 grams, ens puguin estar encara dominant, si ja no poden treure els tancs.
Els tenim por o el nostre cervell és encara més petit?

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: