Dissabte, 10 de setembre de 2011 | 15:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

Estat d'alerta a Egipte davant l'atac a l'Ambaixada israeliana

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els enfrontaments provoquen 448 ferits
Estat d'alerta a Egipte davant l'atac a l'Ambaixada israeliana
Política 10/09/2011 10:05
El Ministeri de l'Interior egipci ha declarat avui l'estat d'alerta per fer front als disturbis als voltants de l'Ambaixada d'Israel al Caire, envaïda per manifestants, amb un balanç de 448 ferits. L'ambaixador israelià, Itzhak Levanon, la seva família i els empleats han abandonat Egipte i ja estan a Jerusalen.
egiptoisrael
El ministre de l'Interior d'Egipte, Mansur l'Essawi, ha declarat aquest dissabte l'estat d'alerta i ha cancel·lat les vacances de la Policia, arran dels forts disturbis que s'han registrat al Caire enfront de l'Ambaixada israeliana. Ja són 448 els ferits en els disturbis, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat.

En una compareixença en la televisió estatal, L'Essawi ha assegurat que ha convocat al seu gabinet de crisi i al seu Executiu per abordar la situació en l'Ambaixada israeliana.

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que el nombre de ferits ha ascendit a 448, segons ha informat la cadena A l'Arabiya. A més, una persona ha mort a causa dels altercats, on la Policia ha recorregut a gas lacrimògen i ha realitzat trets d'advertiment per dissuadir a la torba amuntegada enfront de l'Ambaixada.

Centenars de documents han estat llançats des d'una de les finestres de l'edifici i la bandera d'Israel ha estat retirada per un dels manifestants, la segona ocasió que passa en menys d'un mes.

Així mateix, l'edició digital del diari egipci 'A l'Ahram' ha informat de forts enfrontaments entre la Policia i els manifestants enfront de la comissaria policial de Guiza, propera a l'Ambaixada, en tractar d'assaltar-la.

Els esdeveniments es van desencadenar quan desenes de manifestants van irrompre a l'edifici on s'allotja la legació diplomàtica després de derrocar el mur que la protegia. Una vegada dins, diverses persones es van dedicar a llançar arxius i documents des de les altures.

Retiren la bandera israeliana

Un manifestant es va encimbellar a l'immoble on es troba l'Ambaixada, que ocupa un dels últims pisos, i va aconseguir retirar la bandera israeliana, que va ser substituïda per una ensenya egípcia.

Una vintena de tancs de l'Exèrcit es va desplegar posteriorment per protegir l'edifici, mentre que la policia va llançar gasos lacrimògens i trets a l'aire per dispersar als milers de manifestants congregats a la zona, on diversos arbres i pneumàtics van ser incendiats.

Aterra a Israel l'ambaixador a Egipte

L'avió que ha traslladat a l'ambaixador israelià a Egipte, la seva família i el personal diplomàtic, obligats a abandonar l'ambaixada al Caire, ha aterrat a primera hora d'avui a Israel, segons fonts oficials. El grup de vuit persones, encapçalat per l'ambaixador, Yitzhak Levanon, va ser traslladat a Israel en un avió militar de la Força Aèria israeliana després de produir-se l'assalt a la representació diplomàtica.

Així mateix, altres sis israelians atrapats en l'ambaixada al Caire van ser traslladats posteriorment amb avió després de ser evacuats de l'edifici per un comando especial egipci.

El ministre d'Afers exteriors egipci, Mohamed Kamel Amr, ha cancel·lat la seva gira europea i ha tornat al Caire per assistir a la reunió del gabinet de crisi que ha convocat el primer ministre egipci, Essam Sharaf.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1