Dissabte, 10 de setembre de 2011 | 15:41
Vostè es troba a: Inici > Política >

Obama: "Després d'una dècada molt dura de guerres, és hora de construir la nostra nació aquí"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Som més forts davant les amenaces", diu el president d'EUA
Obama: "Després d'una dècada molt dura de guerres, és hora de construir la nostra nació aquí"
Política 10/09/2011 13:21
El president d'Estats Units, Barack Obama, creu que el seu país és "més fort" deu anys després dels atemptats de l'11-S de 2001, un període que ha qualificat de "difícil i que ha de donar pas "a una era de reconstrucció nacional"."Anem a acabar amb la guerra de l'Iraq i a portar a les nostres tropes d'Afganistan. Perquè és hora de construir la nostra nació en la nostra llar", ha declarat en el seu discurs setmanal.
obamaamenazas
"Hem de mirar cap a endavant, al futur que hem construït junts. I això inclou romandre forts davant qualsevol amenaça. I gràcies als esforços incansables del nostre personal militar i els nostres professionals en els àmbits d'Intel·ligència i Seguretat Nacional, Amèrica és més forta i Al-Qaeda es troba en el camí cap a la derrota".

El president ha assegurat que Estats Units està ara lluitant contra la xarxa terrorista internacional "com mai ho ha fet". Obama ha recordat que en els últims dos anys i mig "han mort més alts membres d'Al-Qaeda que en cap altre període des de l'11-S", una ofensiva que va culminar quan "finalment es va fer justícia amb Bin Laden", en referència amb l'operació que va acabar amb la vida del líder de l'organització el passat 2 de maig a Pakistan.

Obama ha advertit que, amb tot, "l'enemic intentarà atacar de nou", però ha assegurat que el país "es manté vigilant" i prova d'això és el desplegament de seguretat que s'està desenvolupant en tot el país després que ahir la secretària d'Estat, Hillary Clinton, identifiqués una "amenaça creïble i específica" de la pròpia xarxa Al-Qaeda en sòl nord-americà durant la commemoració dels atemptats.

El president nord-americà ha calificat de fracàs tots els intents realitzats per Al-Qaeda per trencar la unitat del país i minar la seva posició al món. "Som més forts i més segurs quan ens atenim als valors, llibertats i diversitat que ens distingeixen de la resta de països", ha declarat. "Una dècada després, hem demostrat que no ens amaguem després dels murs de la desconfiança. Hem forjat noves relacions per respondre a desafiaments globals als quals cap país es pot enfrontar en solitari", ha afegit.

"I com s'ha vist a Orient Pròxim i el Nord d'Àfrica", ha declarat en referència a les recents revoltes populars a Egipte, Tunísia i els enfrontaments a Líbia, "ha aparegut una nova generació de ciutadans que demostren que el futur pertany als quals volen construir, no destruir".

Homenatge a les víctimes de l'11-S

El president d'EUA, Barack Obama, ha fet una crida a la unitat nacional en recordar a les víctimes dels atemptats de 2001 i retre homenatge als equips de rescat, com a avançament del discurs que oferirà el diumenge per commemorar el desè aniversari dels atacs.

Segons la Casa Blanca, el mandatari nord-americà visitarà els tres llocs atacats l'11 de setembre de 2001 -la 'Zona Zero" a Nova York, un terreny erm en Shanksville (Pennsilvània) i el Pentàgon, en aquest ordre- i oferirà el seu discurs a la nit en el Kennedy Center.

Operació antiterrorista

La Policia de Nova York ha desplegat una operació antiterrorista durant l'hora punta de la tard nit del divendres de manera prèvia al desè aniversari dels atacs de l'11 de setembre de 2001 contra el World Trade Center en el que ha estat definit com "una gran mostra de força".

En l'operatiu han participat agents fortament armats que han patrullat les estacions de metro. A més, s'ha elevat el nivell d'alerta en les estacions de metro i tren, incloses les de Grand Central i Pennsylvania amb motiu dels anuncis d'una amenaça "creïble" d'atemptat.

Encara que l'operació portava planejada des de fa temps, s'ha produït un increment en el nombre de forces i tàctiques desplegades amb motiu d'aquest avís emès per les autoritats federals sobre un atacs "específic i creïble" però sense confirmar.

Les dades d'intel·ligència sobre la possible amenaça durant les commemoracions de l'aniversari únicament han sortit a la llum en aquesta última setmana, i inclouen atacs contra nusos de transport i atemptats amb cotxe bomba a Nova York i Washington.

Per la seva banda, la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha assenyalat que la xarxa terrorista internacional Al-Qaeda està darrere d'aquesta amenaça.

Així mateix, l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, ha ordenat reforçar les mesures de seguretat davant les amenaces sobre la ciutat nord-americana. Així, l'edil novaiorquès ha indicat que en els propers dies el Departament de Policia "desplegarà recursos addicionals", que "podran ser percebuts o no pels ciutadans", per prevenir possibles atac terroristes.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1