Dissabte, 10 de setembre de 2011 | 15:42
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Puig aprofita l'estiu per acabar la 'purga' al departament d'Afers Interns

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha acabat amb la cúpula que va imputar 6 mossos pel cas Macedònia
Puig aprofita l'estiu per acabar la 'purga' al departament d'Afers Interns
09/09/2011 14:25
9felip-puig-parlament
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha utilitzat l’estiu per acabar amb la ‘purga’ que havia iniciat al departament d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra. L’últim moviment ha estat el trasllat del responsable d’investigació, Jordi Moya, i el seu equip, a la secció d’Informació.
Segons la Cadena Ser, amb aquesta operació, Puig culmina el desmantellament de la cúpula d’Afers Interns, que va iniciar amb el relleu del cap del departament, Josep Ramon Tomàs, que va anar a parar a la Regió metropolitana sud, un càrrec de segon grau. Afers Interns s’encarrega d’investigar els delictes que puguin cometre els propis agents catalans.

Moya i el seu equip, d’altra banda, han estat traslladats a Informació, que té com a objectiu principal les investigacions vinculades amb elements antisistema a la ciutat de Barcelona. Moya, a més, està imputat en un tèrbol cas d'acusacions entre mossos. Afers Interns va denunciar el robatori, per part de dos agents de Ciutat Vella, del robatori de 50 euros a un detingut. La justícia, però, els ha absolt, i aquests han denunciat a Moya i dos membres d'Afers Interns més.

L’origen, en el cas Macedònia

Malgrat que el Departament situa els canvis com els habituals després d’un canvi de govern, l’origen dels mateixos podria estar en el Cas Macedònia, en el que hi ha imputats sis mossos d’esquadra acusats d’haver ocultat proves clau per desmantellar una xarxa de narcotraficants. En aquesta operació, una de les més enrevessades dels darrers temps, també hi hauria implicats agents de la Guàrdia Civil i fins i tot algun periodista.

L’argument dels canvis propis d’un relleu governamental té en contra que els trasllats s’han produït al maig i a l’estiu, set i nou mesos després de la victòria de CiU a les eleccions.

També apunta a la ‘purga’ el fet que Puig sempre hagi defensat amb ungles i dents als sis mossos imputats en el cas Macedònia, malgrat les indicacions i sospites d’Aferns Interns.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1