Diumenge, 11 de setembre de 2011 | 14:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU i IC-V repten en la Diada a que el PSC recolzi el referèndum constitucional

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Durán i Herrera reclamen el suport de Chacón
CiU i IC-V repten en la Diada a que el PSC recolzi el referèndum constitucional
Política 11/09/2011 11:56
Durant la tradicional ofrena floral en el monument de Rafael Casanova, amb motiu de la Diada de Catalunya, alguns partits catalans, com CiU i IC-V han reclamat al PSC i a la ministra Chacón, que encapçalarà les llistes socialistes a Catalunya, que recolzi el referèndum constitucional. Sense el suport dels 25 diputats socialistes és impossible demanar-ho en la Càmera.
ofrendafloral2
Després d'encapçalar l'ofrena floral de UDC en el monument de Rafael Casanova, Josep Antoni Duran Lleida  ha rebatut les crítiques de Carme Chacón als pactes de CiU amb el PP, i ha instat a la ministra a que recolzi el referèndum i demostri la seva catalanitat estant més present a Catalunya, ja que ha assegurat "no haver-la vist durant els quatre anys que ha estat a Madrid".

Duran ha defensat "pactes puntuals" de CiU amb el PP, i ha assegurat que els populars han estat més responsables del PSC per treure endavant a Catalunya en els moments difícils, en al·lusió als pactes PP-CiU respecte als pressupostos catalans.

El líder de Unió ha criticat també al PP perquè el seu alcalde a Badalona (Barcelona) cometi la "provocació" d'anul·lar els actes de la Diada a la seva ciutat, i ha advertit que això fa del PP català un partit marginal. Ha advertit que en aquesta Diada hi ha un "sentiment general cada vegada més creixent de greuge" per motius econòmics i polítics, ens els que ha destacat la reforma constitucional i la falta de diàleg amb la qual s'ha aprovat.

També Joan Herrera, secretari general d'ICV, ha instat a Carme Chacón, a sumar-se a la iniciativa per demanar un referèndum que avali la reforma de la Constitució pactada entre el PP i el PSOE. Després de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, Herrera ha assegurat que falta solament el suport de tres diputats: "Com Chacón no està d'acord en com s'han fet les coses, que s'uneixi".

L'ecosocialista també ha assenyalat que aquesta és una Diada típica per les retallades del Govern, i perquè se li ha donat al PP "un paper de centralitat" en la política catalana.


La tradicional ofrena floral

Des de les nou del matí, institucions, partits polítics i entitats socials han anat desfilant en la tradicional ofrena floral de la Diada en el monument a Rafael Casanova. Les ofrenes han tingut lloc en un ambient de silenci, ja que els Mossos d'esquadra han acordonat, com l'any passat, els accessos al monument, en la ronda de Sant Pere de Barcelona. No s'ha produït cap manifestació de protesta com era habitual en anys anteriors.

El 'president', Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i els 'consellers' del Govern, han presidit l'acte central,amb la interpretació de l'himne nacional de Catalunya, 'Els segadors' que ha trencat el silenci reinant durant tot el matí.

La presidenta de la Càmera catalana, Núria de Gispert, ha criticat de nou les actuacions judicials qüestionant el model d'immersió lingüística en català. Muriel Casals, la presidenta d'Òmnium Cultural, ha fet una crida a la mobilització davant els ajuntaments catalans en defensa de la immersió.

El representant del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha criticat la presència d'una senyera estelada en el monument a Casanova.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1