Diumenge, 11 de setembre de 2011 | 14:21
Vostè es troba a: Inici > Societat >

USTEC xifra en més de 3.000 els professors necessaris per compensar l'augment d'alumnes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Asseguren que l'increment de matriculacions a FP era "molt previsible"
USTEC xifra en més de 3.000 els professors necessaris per compensar l'augment d'alumnes
Societat 08/09/2011 11:17
X. Prera.- Inici de curs calent a l’educació catalana. Malgrat que els sindicats encara no convoquen mobilitzacions unitàries a l’espera que el Departament els doni dades concretes de com queden els centres, els retrets són generalitzats. Critiquen que l’’error de càlcul’ d’alumnat nou era previsible.
La portaveu d’USTEC, Rosa Cañadell, ha assegurat que “l’augment, especialment a la Formació Professional, era molt previsible, ja que es tracta fonamentalment d’aquells joves que en temps de bonança van abandonar els estudis i ara tornen per formar-se”. L’error de càlcul de que va parlar Rigau –preveien 15.000 alumnes nous i n’hi hauran més de 21.000- suposarà un augment de les ràtios i una menor atenció a l’alumnat.

“Però aquests 6.000 alumnes de més no haguessin canviat la política del Departament, que és no contractar a cap professor nou”, ha assegurat.

Des d’aquest sindicat critiquen “el ball de xifres” i l’”emmascarament de la realitat” de Rigau, que es cobreix les espatlles assegurant que no s’ha acomiadat a cap professor. Ara bé, les més de 1.800 jubilacions només seran compensades pels 700 que van aprovar oposicions i l’any passat no tenien vacant i per l’hora de més que faran els docents.

Ara bé, asseguren que la realitat dels centres empitjorarà. “Un centre que té els mateixos alumnes o inclús més tindrà de mitjana 1 o 1,5 professors menys”, explica Cañadell, que sentencia que caldrien un mínim de 3.000 professors per compensar l’augment d’alumnes i les jubilacions.

Polèmica amb la sisena hora

USTEC s’ha mostrat molt crític amb com el Departament ha decidit quins centres seguiran impartint la sisena hora i quins no. “En principi era pels més necessitats, però fonamentalment trobem la sisena hora a centres de zones rurals, que és on hi ha millors resultats”, mesura que troben “electoralista” i “efectista”, ja que aquesta política podria pujar alguna dècima la mitjana de l’escola catalana. “Ara bé, els centres que més necessiten aquest plus d’atenció queden desatesos”, sentencien.

Mobilitzacions, més endavant


Malgrat que les crítiques a Rigau i la seva política es multipliquen, de moment els sindicats de l'ensenyament no han convocat grans mobilitzacions conjuntes. Ho faran, si s'escau, un cop s'iniciï el curs escolar i puguin comprovar, centre a centre, quines són les afectacions de les retallades i si confirmen els seus temors, és a dir, que "l'educació empitjorarà".

De tota manera, insten al professorat a iniciar el curs el proper dilluns amb protestes centre a centre, tant contra el Departament com contra la sentència que posa en perill la immersió lingüística.
Jordi
08/09/2011
O sigui que volem arribar al nivell de tenir un profe per cada 7 alumnes nous... PSCatalunyaPreSs... jo flipo!!! De petits a classe érem 40 i ben bé que som gent de profit ara. 30 ja està bé no?
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1