Redacció | Actualitzat el 04/09/2011 a les 02:44h

Catalunya, campiona en handbol enmig dels xiulets espanyols

Els bombers catalans s'imposen als EUA, però els espanyols protesten pels Segadors

Els bombers catalans que han participat aquests dies als Jocs Mundials de Policies i Bombers retornaran a casa amb una medalla d'or en la modalitat d'handbol. Ahir dissabte es van enfrontar contra els bombers nord-americans, a qui van guanyar per un aclaparador 42-37.

Però, a l'hora de ser condecorats, com que per megafonia va sonar l'himne nacional de Catalunya, 'Els Segadors', i algun dels bombers guanyadors va treure's una estelada de la butxaca, els bombers espanyols allí presents van posar-se a escridassar-los i xiular-los. Per mirar de rebaixar la tensió, "l'equip ha agafat una bandera espanyola a mig Segadors perquè callessin una mica...", segons que han narrat via Twitter el bomber del parc de Lleida Alfons Tormo i el mataroní Jordi Gomà.

Els bombers catalans van plantar-se a la final després d'haver guanyat els francesos a la semifinal per 36 a 33.

En aquesta mateixa competició de caire internacional, d'altres policies i bombers catalans ja van ser xiulats i insultats per espanyols per haver fet un castell i exhibir una estelada, tal com s'aprecia en aquest vídeo.

Navega per les etiquetes

nova yorkbombers

COMENTARIS

+7
-2
VAN FER BE... A MITGES
firemen fired, 05/09/2011 a les 16:57
Jo crec que van fer be en treure la bandera espanyola. Crec sincerament que en treure la bandera espanyola es va fer la meitat del camí. La llàstima es que no es va fer fins al final i ja que treus la bandera dels altres, lo mínim fora cremar-la. Si es queixen, que ho facin amb motius. Ben socarradeta. I que vagin cridant. I ja que son bombers... fent la feina.
+8
-1
Tot molt bé... però...
olodelbages, 05/09/2011 a les 13:16
Enhorabona companys, però no cal que agafeu cap altre bandera que no sigui l'estelada... no esteu ofenent a ningú... i si hi ha algú que se senti ofès, que se'n vagi al psiquiatre a demanar ajut.

Salut i Independència!!!
+11
-2
quina vergonya
Anònim, 04/09/2011 a les 21:56
QUINA VERGONYA DE TREURE LA bandera espanyola en mig dels segadors ,,,,, es que els Catalans no tením remei ....els erspanyolets ens tenen ben .....
+22
-2
Si ens ho creiem
som vencedors, 04/09/2011 a les 18:21
Com m'hagués agradat viure aquest magnífic moment en directe. Per cert, els mitjans espanyols no n'han dit res, hahahaha... es veu que com els catalans no som espanyols, no els interessa aquesta victòria. Enhorabona, campions. Si ens ho creiem, podem.
+6
-0
Perdó, m'he confós
Josep Fourier, 04/09/2011 a les 18:13
Els del handbol també són bombers, perdoneu ara m'he confós amb la xiulada anterior ... 'la xiulada anterior' ... tan bon punt ho he escrit m'he posat de mala llet.
+7
-0
@17:14
Josep Fourier, 04/09/2011 a les 18:09
He anat a la pàgina d'aquests jocs. És una mica confusa, però se'n dedueix que els participants són departaments de policia i bombers i no els estats. He trobat l'entrada on en Rubén Rodriguez fa tercer en salt d'alçada i diu que hi participa com a membre de l'equip dels bombers de la Generalitat. Suposo que l'equip de handbol era el dels Mossos.
+8
-1
ai ai
Anònim, 04/09/2011 a les 17:14
no ho acabo d'entendre... els policies i bombers catalanas hi participen com a catalans? o com a espanyols??
vull dir com a nació lliure? o estan integrats dins la selecció espanyola? es que no ho diuen

Visca Catalunya lliure!!
+18
-1
Campions del món de handbol : tant si es vol com si no es vol !
Jordi Valls ( Barcelona), 04/09/2011 a les 14:25
El genocidi cultural és un tipus de extermini que consisteix a l'eliminació, substitució o inutilització de la cultura d'un grup humà sense necessitat d'eliminar físicament a les persones que practiquen aquesta cultura. Aquest és un procés d'agressió en el qual s'imposa una nova cultura aliena (la dels agents agressors) en anar eliminant, substituint o inutilitzant els lligams socials que permetien les manifestacions culturals que el grup tenia inicialment, de forma tal que la llengua originària, l'art, les tradicions musicals, la literatura oral o escrita, les conviccions religioses, les conviccions morals, les institucions polítiques tradicionals i altri són extingides o absorbides dins de la nova cultura aliena. Aquest procés duu implementat la substitució d'una identitat cultural per una altra, però el fet que a la majoria dels casos no comporti una agressió física, fa que, sovint, no sigui percebuda com a tal pels membres de la cultura agredida.
+31
-1
un exemple +
Anònim, 04/09/2011 a les 14:09
Un exemple més del complexe d'inferioritat i enveja que tenen els espanyols envers Catalunya.
+20
-1
unitat o varietat?
Anònim, 04/09/2011 a les 13:59
Unitat o varietat? Doncs la resposta és: varietat i (i!) unitat. Les dues coses no són excloents. El problema és que es confon "unitat" amb "annexió". Catalunya i Espanya estarien UNIDES si ambdues parts tinguessin la llibertat per poder-ho decidir. Com que aixó no és així, no es pot parlar d'unionisme, sinó d'annexionisme (o imperialisme, o colonialisme). Així és com els espanyols entenen el concepte d'"unitat": un colonialisme (disfressat) sense varietat. Són patètics.
+21
-1
igual o pitjor
Anònim, 04/09/2011 a les 13:52
Quan el Barça ha jugat la final de la Copa del "Rey" aquests darrers anys, i la gran majoria dels seus seguidors xiulaven (però no insultaven) quan sonava l'himme espanyol, la premsa espanyola deia que era una manca de respecte, etc. Doncs ells també fan el mateix, però pitjor, ja que a més, insulten. Que s'ho facin mirar.
+27
-2
SEMPRE IGUAL
QUATRIBARRA, 04/09/2011 a les 11:49
Coincidisc la notícia hauria de ser que aplaudiren, que rebusnen els espanyols cada vegada que hi ha un èxit català no és notícia en sabem lo rucs que són, d´altra banda no entenc perquè han d´agafar una bandera espanyola per a calmar-los..., que els donen, ni que hagueren fet un delicte treient-se l´estelada,..., si a cada pas tenim que demanar disculpes, i per a que no bramen fer el que ells ens diuen, millor fer-ho de primer hora i ens estalviem mals rotllos,... no???
+35
-2
españols maleducats
Anònim, 04/09/2011 a les 11:33
No havieu d'agafar un drap español durant Els Segadors per fer-los mig callar. Quan un nen malcriat fa rebequeries i no para de bramar, el més pedagògic és no fer-li cas, ignorar-lo, i acabarà callant ell solet.
+33
-2
Catalanofòbics
Llevant, 04/09/2011 a les 11:27
La meva enhorabona pels bombers catalans, segur que habran comprovat el dur que és defensar Catalunya amb els espanyols. Els bombers espanyols colonitzadors,no respecten altres pobles,son promotors de la catalanofòbia i son xenòfob per no reconèixer una nació amb la seva identitat mil.lenària.
Perqué no actuan igual amb els portuguesos o els andorrans?
+4
-46
bombers pocasoltes?
Anònim, 04/09/2011 a les 11:17
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-5
Unitat o varietat
JoanC, 04/09/2011 a les 10:53
Jo no sé si ho pregunta seriosament (o fa conya, o és simplement un ignorant) l’anònim que es planteja: “Es mejor la unidad o la variedad?” Per respondre aquesta pregunta no cal utilitzar sofismes de tota mena. Només hem de dir que, efectivament, a Catalunya “hi ha moltes maneres de ser i de pensar”, però perquè CATALUNYA existeixi, i els catalans puguin pensar i ser, li cal, bàsicament, una identitat (una cultura, una llengua, unes tradicions, una història...) i uns símbols (una bandera, un himne...). I ara pregunto jo: ¿com es pot acceptar la “varietat” d’uns que expressen l’amor al seu propi país (utilitzant el seu himne i la seva bandera) i uns altres (despòtics, colonitzadors...!) que xiulen i condemnen les expressions del sentiment d’amor cap a la pròpia pàtria? Els defensors de la bandera espanyola són precisament aquells que volen la “unitat” i no pas la “varietat” (“La unidad indissoluble de la nació española”)
+4
-21
Però tenen raó
Anònim, 04/09/2011 a les 10:40
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+24
-3
Contradicció....
MARESME, 04/09/2011 a les 10:31
AL QUE PARLA D'UNITAT I VARIETAT:
Cal recordar que una de les dites me conegudes a Castella es aquella de: "EN LA VARIEDAD ESTÁ EL GUSTO" o sigui que ho deixem així...... sense comentaris.
+24
-6
FIFA
Anònim, 04/09/2011 a les 10:23
¿Y no salió nadie de la federación a quitarles de malas maneras la bandera española?
+26
-3
minories
Red Baron, 04/09/2011 a les 10:17
De fet ens oblidem considerar que hi ha una minoria que a Catalunya son unionistes.
+6
-50
Es mejor la unidad o la variedad?
Anònim, 04/09/2011 a les 10:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+5
-41
Es mejor la unidad o la variedad?
Anònim, 04/09/2011 a les 10:01
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+39
-4
perdó per ser catalans
petrus, 04/09/2011 a les 09:45
En principi, molt bé pels bomers de mstrar-se catalans sense complexos... bé, no del tot. Al final també algú ha volgut demanar perdó per ser català.
Exhibir una bandera espanyola ha estat un gran error. Els bombers espanyols seguiran odiant als bombers catalans, malgrat el coitus interruptus que han fet.
De cap manera s'ha un de rebaixar. Es manté l'estelada i ja està. Que xiulin tan com vulguin. Tenim tot el dret a sentir-nos catalans sense haver de demanar perdó als intolerants.
+37
-3
Fins els guebs
Xurrasku, 04/09/2011 a les 09:39
Que patètic l'espanyolet, fins quan haurem d'aguantar tots els insults i abusos del païs veí, quan obrirem els ulls i prendrem una decissió ja d'una vegada?
+48
-3
Ancha es Castilla
JoMateix, 04/09/2011 a les 05:34
La notícia és que en una part del nostre subconscient encara pensem que fem quelcom malament per expressar-nos lliurement i mostrar-nos com a poble de cara al món. No sé perquè hem d'agafar cap bandera espanyola, encara que sigui "perquè callin una mica". Deixeu-los que bramin, cridin i gemeguin. Que el món els vegi tal i com són. Nosaltres, a la nostra. Si aquesta és la seva manera de seduir-nos i mostrar-nos que ens volen al seu país doncs endavant. En 4 dies independents.
+46
-3
molt bona jordi 444
Serenor, 04/09/2011 a les 03:49
Cert, lo extrany sería que es feliçitessin. Però molt em temo per ells que els queda molt per xiular. Prou conciliador va ser el bomber que va agafar la "rojigualda", jo els hauría dedicat un enorme somriure burleta i els hauría animat a seguir tot veient-los fer el neardental internacionalment.
+67
-3
no entenc la noticia
jordi 444, 04/09/2011 a les 02:59
la noticia es que els jugadors espanyols xiulessin? la noticia seria que aplaudissin, que espereu. No podem queixarnos continuament

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: