Quico Sallés | Actualitzat el 10/09/2011 a les 00:08h

Nova fase al país dels obvis

Fa molts anys, massa anys, un pedagog -un histriònic amb títol- em renyava perquè jo llegia les aventures d'en Tintín. Assegurava que llegir les historietes del reporter era de "dretes", i d'altres adjectius que fregaven l'escàndol. Llavors vaig sospitar que aquest país feia les primeres passes cap a la decadència. I els anys, poc o molt, m'han donat la raó.

Han passat gairebé trenta anys i, per tant, han canviat moltes coses. Avui dia no es fuma enlloc i els veïns fiscalitzen amb desfici si llences el paper de cuina tacat d'oli al contenidor adient. Avui dia, els homes fets i drets vesteixen amb pantalons curts i juguen amb una versió sofisticada dels clàssics "marcianitos". Avui dia, tenim formatge de règim, donuts de maduixa i donners que ens treuen de passar-la magra una nit quan a la nevera només hi viuen, amortallats, glaçons de fa tres mesos. Avui dia, la gent diu les mateixes ximpleries però acompanyades d'un hashtag i els empleats de les caixes van al gimnàs.  

Ara bé, en trenta anys perviuen coses que no han canviat. Coses importants: els pallassos no fan riure; els guàrdies urbans barcelonins parlen en castellà; ens enreden amb suposats pactes fiscals i continuen tocant allò que no sona amb el català. I a més, continuem essent un país obvi.

Però a la vista del que ha passat aquesta setmana hem superat una nova fase. Feblesa en la resposta als atacs i haver de suportar una colla de mariatxis obnubilats que veneren el nou referent de la societat catalana que, de cop, sembla que hagi descobert la sopa d'all. I a sobre, li pengen una medalla. Ara, a més de ser un país obvi, som un país d'obvis i de mesells. Sort que encara queda gent decent que tanca els ulls quan es posa un supositori.

Navega per les etiquetes

catalàimmersiócatalunya

COMENTARIS

+3
-1
Crida a la independència
Agustí Esparducer Segura, 10/09/2011 a les 22:19
Jo diria que el que en el fons es premia és que aquest "jove", no solament fa molt bé la seva feina, si no que ha sigut fonamental per tal que el FCB sigui una institució catalana reconeguda a tot el mon per la seva excel·lència. Mediàticament, la primera.

La frase que tanca el seu discurs, des de el meu punt de vista, NO es refereix a la forma quotidiana de treballar ni a l'hora de "llevar-se" del llit.

És una crida esplèndida a la independència de Catalunya que tindrà ressò internacional, sens dubte.

Diu que ens "aixequem", literalment:

"Si ens aixequem ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, no hi han retrets, no i han excuses i ens posem a pencar, som un país imparable, creieu-me, som imparables".
+1
-2
Histriònic?
Un pedagog, 10/09/2011 a les 17:39
Quico,

Un aclariment: quan parles d'histriònic, fas referència al teu conegut o als pedagogs? Si fas referència als pedagogs, m'agradaria quedar amb tú per explicar-te la diferència entre una pedagog o pedagoga i una persona histriònica. Penso que deus fer referència al teu amic, ja que si fos lo altre, n'hauriem de parlar. Quedem o no?

Josep
+13
-2
sant jordi
Anònim, 10/09/2011 a les 13:09
Caen Mitos: mai en la vostra vida aconseguireu d'acabar amb la diada de Sant Jordi convertint-la en un dia festiu enlloc de fer-la en un dia laborable que és la garantia de l'èxit de la jornada. De fet,quan cau en cap de setmana,la festa perd tota la seva màgia perquè és una festa "cívica" per a compartir a la feina,amb els amics propers,i no és ni de bon tros ni una festa familiar ni política. Els catalans no som tontos i no ens deixarem prendre el pèl. La diada de Sant Jordi no es toca ni es tocarà.
+2
-2
Me parece óbice
Dessmond, 10/09/2011 a les 13:04
Del país de l'obietat anem cap el model Belén Esteban, que per fer la sofiticada exclamava allò tan grotesc: me parece óbice.
També és un clàssic, per no dir-ne obvietat, haver de sentir que la culpa de tot la té un senyor determinat. I també és una obvietat saber que això no és pas així.
Consti que trobo aquest article molt bó. Ara, falla pel cantò de l'obvietat crítica.


http://dessmond.blogspot.com/
+11
-4
CAEN MITOS?
Anònim, 10/09/2011 a les 12:51
A "Caen Mitos" 10/09/11, 10:13h Que en la guerra d'idees entre unionistes espanyols i independentistes catalans Es vulgui imposar a Catalunya allò que ha decidit Espanya no és caure cap mite. Es continuar l'opressió iniciada el 11/09/1714
+10
-3
Sincerament
Dorment, 10/09/2011 a les 12:39
A mi, llevar-me d'hora perquè a Andalusia o Extremadura visquin a costa meva no m'agrada gens. Prefereixo llevar-me més tard. Ara bé, si cobres el sou d'un futbolista potser si que em llevaria d'hora.
+11
-5
quan madurarà Catalunya?
Anònim, 10/09/2011 a les 12:24
Encara estem esperant una generació de catalans que entengui que és el poder polític i la sobirania de Catalunya, i no les bajanades burgeses i franciscanes, submisses de les seues elits culturals i econòmiques dominants.
+4
-9
no senyor, Sebastià
Anònim, 10/09/2011 a les 10:54
Sembla que ets un totalitari de mena, enemic de la democràcia, i de la llibertat d'expressió. "Catalans" com tú no son els que necessita Catalunya per fer-se respectar: recolliràs el que sembres.
+10
-26
Caen Mitos
Anònim, 10/09/2011 a les 10:13
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-6
no calia aquest sarcasmee
Anònim, 10/09/2011 a les 09:58
Molt d´acord amb 02:02 i 03:07...o es que no valora el fet de llevarse d´hora i anar per feina sense retrets, per molt obvi que pugui semblar?.
+12
-4
Ésser profeta a la pròpia terra
Oriol (Montreux), 10/09/2011 a les 09:53
La dita és encertada perquè té l'origen en gent sàvia de fa segles o mil.lenaris.

Si anem enrere fins a la Transició als anys 1976-1981, ens trobarem amb gent intel.ligent i coratjosa:

- Carles Munoz Espinalt
- Lluís Vicent Aracil
- Ramon Barnils
i potser uns quants més que no recordo.

Als 90 i suite ens trobem amb en Xavier Roig i el col.lectiu que escrigué el llibre 6 milions d'innocents...

Enguany en tenim uns quants més però la majoria de l'èlit autoanomenada patriota és d'un nivell proper a la de Burkina Fasso.

La medalla a en Guardiola mentre és en actiu al Barça és un regal enverinat. En Guardiola no pot pas expressar-se lliurament.

Intueixo que el paio trauria de polleguera a tota la plana majori de CDC i UDC i segur que també a ERC.

Som un país ridícul. Els Catalans som ridículs. Per què ?

1- Parlem Espanyol a casa nostra sense que ens ho demanin
2- Si parlem Català i ens demanen de parlar Espanyol ens sotmetem i ho fem.
3- La riquesa que produïm la donem de franc als Espanyols per tal que puguin viure de les subvencions.
4- Ens insulten, agredeixen i maltracten des de fa anys i panys (300). Ni tan sols reaccionem. Profil bas que diem en francès.
5- Els successius governs de la Xorrada NO HAN PAS MAI PROTEGIT els Catalans de les agressions dels Espanyols a Casa Nostra pel fet de parlar català. MAI !

Els Catalans som ridículs.
+17
-7
El problema de Catalunya són els progres i la gent que balla sevillanes
Anònim, 10/09/2011 a les 05:41
Que torni Jan Laporta
+10
-8
No calia
Anònim, 10/09/2011 a les 03:07
La referència als "mariatxis" i a la medalla, no em fa gràcia. Amb qui estàs, Quico?.
+11
-5
La medalla.
Agustí Esparducer Segura, 10/09/2011 a les 02:02
Avui no coincideixo en l'assumpte de la medalla, i m'alegre, perquè ja començava a preocupar-me tanta coincidència.
+40
-9
Sí senyor!
Sebastià, 10/09/2011 a les 01:06
Per cert, quant de temps haurem d'aguantar les caguerades en espanyol ? Poseu un moderador que esborri sense manies tots els comentaris que no es facin en català. Qui vulgui bilingüisme que escrigui comentaris en català a l'ABC.
+10
-39
Y espérate
Anònim, 10/09/2011 a les 00:56
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: