Dilluns, 12 de setembre de 2011 | 15:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP es distancia del PSOE a dos mesos de les eleccions

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Un sondeig de la Ser dóna a Rajoy 13 punts d'avantatge sobre Rubalcaba
El PP es distancia del PSOE a dos mesos de les eleccions
12/09/2011 08:48
9rajoy-rubalcaba
Si alguna cosa demostra el Pulsómetro de setembre de la Cadena Ser és, d'una banda, que Espanya anirà a les urnes enmig d'una crisi social i política sense precedents i, de l'altra, que el PP, excepte hecatombe, està molt a prop de la Moncloa.
I és que l'enquesta dóna a Mariano Rajoy el 45% del vot, enfront d'un 32% que donaria suport a Rubalcaba i al PSOE. El que no està tan clar és que el PP obtingui la majoria absoluta, ja que mentre el seu vot ja està molt mobilitzat –fins a un 90% ja té decidit el seu vot-, en els socialistes hi ha fins a un 40% d'indecisos.

No obstant això, una altra enquesta, publicada en aquest cas per El País, sí que dóna al PP de Rajoy la majoria absoluta, i els distancia en més de 14 punts del PSOE. Entre les dades destacades d'aquest sondeig, destaca que la participació podria caure cinc punts respecte a 2008.

En els últims tres mesos, els dos grans partits, que han aprovat la reforma de la Constitució junts, perden nou punts en conjunt; tres el PP i sis el PSOE.

Gairebé l'única bona notícia per al PSOE és la millor nota que treu Rubalcaba, el polític millor valorat. Això si, cap ni un aprova.

Entre la resta de partits, destaca el creixement d'Esquerra Unida, que passa d'una intenció de vot de 3,5% a 6,5%, i dels nacionalistes de CiU i PNB, que ascendeixen lleugerament. UPyD puja de l'1,5% al 2%.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1