Dilluns, 12 de setembre de 2011 | 16:10
Vostè es troba a: Inici > Política >

Una Diada de xifres i lletres

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern aprofita la Diada per fer una forta defensa de la immersió
Una Diada de xifres i lletres
11/09/2011 12:38
diada1
X. Prera.- La periodista Ariadna Oltra presentava l’acte institucional de la Diada, celebrat a la Ciutadella, com un conjunt de “xifres i lletres”. Tota una metàfora del primer any de govern d’Artur Mas, que ha hagut de conviure amb els efectes de la crisi al temps que assaja un allunyament progressiu d’Espanya.
Malgrat que el primer aniversari del Govern de CiU no se celebrarà fins a finals d’any, la darrera Diada va evidenciar que el canvi, després de set anys de govern d’esquerres, era imminent. El Govern Montilla va haver de suportar escridassades al monument de Rafael Casanova. Tampoc el nou executiu se’n ha lliurat, en aquest cas a Sant Boi, a causa de la retallada sanitària, que sulfura a les capes més desprotegides de la població.

La tornada de CiU al poder s’iniciava amb xifres. Una batalla de números amb el dèficit i l’abast de la tisorada com a teló de fons. El Govern assegurava que el buit deixat pels anteriors inquilins de Palau ascendia a 11.000 milions mentre l’oposició els retreia que exageressin les xifres per justificar les retallades socials.

Amb el pas del temps, aquesta guerra s’ha apaivagat, i el Govern i sentències com les del Tribunal de Justícia de Catalunya han situat a l’agenda qüestions com la llengua o l’encaix futur de Catalunya i Espanya. És al terreny de les lletres on Mas se sent més còmode, i el que ha dominat l’acte de la Diada. El President començava la setmana assegurant que l’Estat “fa segles que toca els nassos amb el català”, i aquesta ha acabat amb Màrius Serra fent una apassionada defensa de la immersió i la llengua. Alícia Sánchez Camacho, amb cara de circumstàncies, es negava a aplaudir mentre el públic embogia entre crits d’independència.

Durant l’acte, aquesta combinació de xifres i lletres s’ha combinat, amb homenatges a Santiago Rusiñol, Jacint Verdaguer, Joan Maragall, la Secció Filològica de l’IEC, Josep Pla o el rock català. Sota un sol de justicia, el públic, entre els que hi havia els presidents Pujol i Montilla, la ministra Chacón, l’alcalde Trias, el recentment nomenat candidat per ICV al Congrés, Joan Coscubiela, o la dona del President Mas, Helena Rakosnik, tancava, cantant Els Segadors, la Diada de la immersió.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1