Dimarts, 13 de setembre de 2011 | 16:03
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU fa marxa enrere i evita tirar endavant una moció de censura contra Albiol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Malgrat que el PP ha votat en contra de la moció sobre immersió
CiU fa marxa enrere i evita tirar endavant una moció de censura contra Albiol
12/09/2011 17:19
9garcia-albiol
Passada l'eufòria de la Diada, a CiU ja toquen de peus a terra. El portaveu nacionalista a Badalona ha fet marxa enrere i ha afirmat que de moment, de moció de censura contra García Albiol, res.
Després de la votació, que ha comptat amb l'únic vot en contra del PP, Ferrán Falcó ha matisat les seves paraules d'aquest diumenge, i ha assegurat que tirarà endavant la moció de censura si García Albiol "inicia campanyes específiques contra el català".

Abans de la votació, García Albiol ha retret a l'oposició que porti al Ple qüestions com la immersió lingüística sobre les quals Badalona no té competència i sí la tenen el Parlament o el Congrés.

"Badalona no té competències sobre aquesta qüestió -la immersió-. Mentrestant, en determinades zones de la ciutat l'absentisme escolar arriba al 40 per cent. És això sobre el que jo haig de treballar, la resta que ho resolgui el Parlament o el Congrés, que és el seu treball", ha sentenciat.

La moció ha tirat endavant amb els vots del PSC PSC, CiU i ICV-EUiA, i en ella es rebutja la sentència del Tribunal Suprem (TS) i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la immersió lingüística a Catalunya.

Mentides i difamacions

Des de les files de l'oposició, el líder del PSC i ex alcalde del ciutat, Jordi Serra, ha acusat als populars d'utilitzar el català per a dividir, mentre que a la files d'ICV-EUiA el regidor Carles Sagués ha criticat al PP per sembrar el debat lingüístic de "mentides i difamacions".

"Plegar veles"

Aquest diumenge, durant la Diada, el portaveu de CiU, Ferran Falcó, va advertir al PP de Garcia Albiol que si votaven en contra de la moció en defensa de la llengua li quedarien "quatre dies” al capdavant del govern municipal i que “haurà de plegar veles”.

CiU, PSC i ICV fan fer junts la ofrena floral amb motiu de la Diada per mostrar el seu rebuig al comportament de Garcia Albiol, que va suspendre els actes oficials davant l’amenaça de boicot de l’oposició.
Martín
13/09/2011
En Badalona estan recollint el que han sembrat, els partits de la denominades esquerres, que segurament es perquè s'seuen a l'esquerra, perquè sinó de que. El PSC si no fa una gran netetja o millor una refundació amb l'historia que te. Pot ser que alguns "caudillos" tinguin que marxar encara que per a la ciutadania si els fotisin fora seria una senyal que volen recuperar-se. sino hi ha acord PP-CiU per a estona. I a Ferran Falcó ja ho sap, gran defensa de la llengua, però en la intimitat en castellà per negociar amb el PP.
garbí
12/09/2011
"Banda de trilers uns y altres"
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1