Dimecres, 14 de setembre de 2011 | 13:23
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Oliu creu que Espanya trigarà dos anys a mostrar signes de viabilitat fiscal

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president del Banc Sabadell confia que no farà falta un rescat
Oliu creu que Espanya trigarà dos anys a mostrar signes de viabilitat fiscal
13/09/2011 20:11
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, opina que la "incertesa" existent als mercats financers sobre la situació econòmica espanyola començarà a dissipar-se quan el país doni mostres de viabilitat fiscal, una cosa que, en la seva opinió, podria donar-se en dos anys "si les coses es fan bé".
Així ho ha considerat el directiu financer en una trobada amb els mitjans de comunicació moments abans d'oferir la conferencia 'Perspectives econòmiques. El sistema financer espanyol', que ha impartit a l'Hotel Castell Son Vida de Palma, davant empresaris i clients de l'entitat bancària.

"¿Quant temps trigarà Espanya a dissipar els dubtes sobre la seva viabilitat fiscal? -s'ha preguntat Oliu-, jo crec que fent les coses bé, dos anys, i probablement, fent-les ben bé, doncs a la fi de l'exercici de l'any que ve pugues, potser, intentar aixecar expectatives positives en la mesura en què el dèficit públic de l'exercici de l'any que ve compleixi amb el 4,5% del PIB".

D'aquesta manera, Oliu ha relacionat la recuperació de la confiança dels mercats financers en l'economia espanyola amb la capacitat del Govern de complir amb el límit de dèficit públic marcat. "Si això es compleix, després d'haver partit de l'11% (del dèficit públic sobre el PIB), doncs potser els mercats ja creuen que això és una senda correcta. Però no anem a recobrar cap normalitat mentre no es dissipi del mercat el dubte sobre la possibilitat nostra de poder complir amb els criteris de reducció del dèficit públic", ha remarcat.

En qualsevol cas, Oliu ha confiat que Espanya no precisi ser rescatada per Europa, a diferència del que ha ocorregut amb altres països com Grècia o Portugal. "Jo crec que Espanya va a fer tots els deures necessaris perquè no hagi de ser rescatada, i ho crec fermament", ha subratllat.

En aquest sentit, ha assenyalat que Espanya va tenir "certa dificultat" en el passat per escometre els "ajustos necessaris". No obstant això, ha precisat que, al seu parer, el país ja es troba en "la senda" correcta i considera que serà necessari seguir per aquest camí per garantir la seva solvència i viabilitat.

Recuperació de l'impost sobre el patrimoni

D'altra banda, Oliu considera que la proposta del PSOE de recuperar l'Impost sobre el Patrimoni és un assumpte que deuria ajornar-se "per després de les eleccions".

En aquest sentit, ha explicat que escometre aquesta mesura en aquests moments és "molt perillós" atès que "els capitals de la gent que té diners són molt volàtils", per la qual cosa ha considerat que caldria "meditar-ho ben" abans d'introduir un impost així.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1