Dijous, 15 de setembre de 2011 | 15:29
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Un mosso em va disparar una pilota des d'uns 30 metres. Vaig perdre l'ull"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Parlament crearà una comissió per eliminar les pilotes de goma
"Un mosso em va disparar una pilota des d'uns 30 metres. Vaig perdre l'ull"
15/09/2011 14:19
9mossos-pilotes-goma
X. Prera.- El 12 de juliol de 2010, el jove italià Nicola Tanno es va apropar a la plaça d’Espanya per veure la celebració del Mundial, que havia guanyat la selecció de Del Bosque. En veure que la policia carregava, va marxar, i mitja hora després va tornar a buscar un amic, amb la situació aparentment tranquil•la. No el va trobar.
I no ho va fer perquè, segons que afirma, “vaig sortir volant”. “Testimonis asseguren que un mosso d’esquadra em va disparar directament des d’uns 30 metres. No sé que li va passar pel cap ni què va veure que li fes pensar que jo podia ser perillós. Vaig perdre l’ull”, assegura en declaracions a CatalunyaPress.

Tanno és el portaveu de l’associació Stop Pilotes de Goma, que des de 2010 ha registrat un mínim de quatre casos similars al seu de pèrdues d’ull. Ell, a més, va patir durant dies un hematoma cerebral del que s’ha pogut recuperar, té diversos ossos de la cara molt malmesos i porta diverses plaques de titani al crani.

Stop Pilotes de Goma i Justícia i Pau han comparegut a la comissió d’Interior del Parlament per reclamar al Departament que retiri aquesta arma “incontrolable” i que “provoca víctimes innocents” com en Nicola. Des de Justícia i Pau, Eduard Ibañez assegura que aquests artefactes han provocat moltes lesions a Catalunya i Espanya, amb fins i tot una mort al País Basc, fa ara uns deu anys.
No obstant això, on més casos hi ha documentats és al Regne Unit, on fins fa uns anys eren legals. “Hi va haver fortes pressions de l’ONU i entitats de drets humans per tal que es retiressin. I ho van aconseguir. Si et fixes, aquest estiu, als aldarulls de Londres, no s’han utilitzat. I mira que han estat contundents”, assegura Ibañez. També el Parlament Europeu fa molts anys –des de 1982- que recomana als Estats la prohibició de les bales de goma.

Bona acollida

Aquestes entitats han sortit satisfetes del Parlament. I és que la majoria de grups –tots excepte CiU- s’han compromès a promoure al proper ple una comissió d’estudi per a la retirada de les pilotes de goma, en la que intervindran experts, víctimes, etc.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1