Dijous, 15 de setembre de 2011 | 15:12
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'estratègia del Govern en les properes setmanes passa per equiparar PPC i PSC per justificar el pacte amb Camacho

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Atacs a Nadal i Chacón després que el PSC s'oferís a pactar
L'estratègia del Govern en les properes setmanes passa per equiparar PPC i PSC per justificar el pacte amb Camacho
13/09/2011 14:24
9homs
X. Prera.- El Govern de la Generalitat té molt clar que el PPC és, segons les seves prioritats, el soci clau de cara als pressupostos. Per això, els seus dirigents justifiquen els atacs del PP al català i exalcen els ‘pecats’ socialistes.
Preguntat per les declaracions del popular Enric Millo, que s’havia mostrat “predisposat” a pactar amb l’executiu els números de 2012, el portaveu, Francesc Homs, s’ha mostrat condescendent amb els populars en afirmar que tindran en compte “les prioritats del Govern”, i no tant la immersió lingüística.  En privat, dirigents de CiU reconeixen que aquesta qüestió no serà problema per pactar amb la formació de Sánchez Camacho.

Per justificar l’estratègia, que passa per pactar amb el PPC com ja va ocórrer amb els anteriors pressupostos, cal deslegitimar la resta d’opcions, i per equiparar els suposats atacs a la llengua del PP amb els del PSOE. El President Mas ja advertia fa pocs dies que els atacs des de l’Estat espanyol ja fa “segles” que es produeixen.

I Homs s’ha llençat a fer-ho amb vehemència. En primer lloc, ha criticat Nadal, que recentment ha demanat a l’executiu negociar un augment dels ingressos per evitar. Per al portaveu, “el PSC ha tingut una oportunitat magnífica per contribuir a augmentar els ingressos: reclamant a Madrid el fons de competitivitat”.

Posteriorment ha carregat també contra Carme Chacón, que va demanar a l’executiu que presideix Mas que exigís al PP que retiri el recurs al Constitucional contra la Llei d’Edudació de Catalunya (LEC). Homs ha respòs que Chacón hauria de barallar-se amb els seus col•legues de Madrid per tal que retirin un altre recurs al TC que reclama una tercera hora en castellà a Catalunya.

Aquests atacs al PSOE i al PSC compleixen una doble funció: la ja esmentada de justificar el més que possible pacte amb el PP i erosionar els socialistes de cara a les eleccions del 20-N.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1