Divendres, 16 de setembre de 2011 | 14:14
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'ERO de l'Hospital de Sant Pau afecta a més treballadors i inclou el tancament d'una planta

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Inicialment eren només 900
L'ERO de l'Hospital de Sant Pau afecta a més treballadors i inclou el tancament d'una planta
16/09/2011 11:39
9Hospital de Sant Pau
L'Hospital Sant Pau de Barcelona ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà a molts més treballadors dels que es preveien inicialment. Dels 900 previstos es passa a un total de 1.500 treballadors. A més, també s'inclou el tancament d'una planta i altres serveis.
L'objectiu de l'empresa és reduir el dèficit, que situen en més de deu milions d'euros. L'ERO, que la direcció ha presentat a primera hora al comitè d'empresa i que té previst presentar posteriorment a la Conselleria d'empresa i Ocupació de la Generalitat, afecta a 1.428 persones, a les que se'ls suspendria la jornada laboral durant 15 dies i a 63 a les que se'ls suspendria d'ocupació durant 15 mesos.

Segons que ha explicat a CatalunyaPress el delegat d'UGT al centre, Sergi del Rio, la tisorada també inclou el tancament d'una planta sencera -36 llits- sense data per reobrir-la. En total s'han tancat més de 80 llits des que CiU va arribar al Govern. 

Una altra de les mesures afecta a les intervencions quirúrgiques. Se'n redueixen tres al dia, "amb el que això suposarà per a les llistes d'espera i la qualitat assistencial", afirma Del Rio. Per últim, el divendres es tanquen les Consultes Externes (CCEE) i es redueixen un 66% els serveis de radiologia, radioteràpia i medicina nuclear.

Els sindicats confien en la negociació per "minimitzar" l'ERO, i asseguren que "com a mínim, ara sabem els números del dèficit, ja que fins ara ni l'hospital ni el Departament ens l'havien facilitat".

Dèficit


L'hospital més antic de Barcelona, gestionat per la Generalitat, l'Ajuntament i el Bisbat, ha posat aquest ERO damunt de la taula per aconseguir la reducció de 26 milions de pressupost dictada pel Govern.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1