Q.S./Redacció | Actualitzat el 15/09/2011 a les 23:21h

ERO a GISA

L'empresa que gestiona l'obra pública de la Generalitat pot acomiadar un terç de la seva plantilla

Seu de Gisa a Barcelona Foto: Josep Torné

La UGT de Catalunya ha denunciat aquest dijous que Gestió d'Infraestructures GISA pretén aplicar l'ERO "dos mesos després que la mateixa empresa pagués el màxim legal per acomiadar 16 treballadors que eren de la confiança de l'anterior direcció". Dels 236 treballadors que té ara, 70 es quedarien sense feina. L'empresa ha assegurat que la reducció de personal era "l'última alternativa" davant de la caiguda d'ingressos, que han baixat un 12% en un any. La previsió de la Generalitat és que aquesta disminució s'accentuï aquest any, amb un 33%, i que arribi al 40 i al 41,5% els anys 2012 i 2013.

En aquest sentit, el sindicat critica que GISA "malbarata aquests últims mesos els mateixos diners que ara vol estalviar amb un ERO que envia a l'atur 70 treballadors" i assegura que ha contractat nou treballadors "quatre dies abans de la presentació de la sol·licitud de l'ERO".

Per tot plegat, la UGT assegura que "ens trobem davant del desmantellament d'una empresa pública catalana que es va constituir fa més de vint anys" i assenyala que ha fet possible actuacions "tan importants per a Catalunya com les infraestructures dels Jocs Olímpics, línies de metro, hospitals o residència per a la gent gran".

Al seu torn, sosté que la direcció de GISA no ha accedit "ni a negociar ni a justificar" l'aplicació de l'ERO, de manera que conclou que els treballadors afectats "es troben en una situació d'absoluta indefensió davant l'absència d'una fiscalització real i independent de tot el procés".

La UGT xifra en un milió d'euros el total de recursos invertits "amb aquest seguit d'actuacions".

Navega per les etiquetes

crisierogisa

COMENTARIS

+5
-2
Si les parets parlessin
Anònim, 16/09/2011 a les 13:09
El funcionari no explica que pel mati treballen poc i malament i per la tarda treballen en les seves enginyeries i altres empreses del sector etc cobrant sumes indecents imposant solucions o fent feines que no haurien de fer.
Juez y parte, com l'ERO de GISA.
+10
-4
jo mateix
Anònim, 16/09/2011 a les 10:15
GISA no es res mes que una empresa pública ruïnosa, com totes les empreses públiques de la Generalitat. Son únicament oficines de col·locació de cadàvers polítics amb sous astronòmics i gestió péssima. Desde el propi DPTOP es podria portar perfectament aquesta tasca.
+16
-0
Echaniz i a cobrar!!!
Anònim, 16/09/2011 a les 08:34
El cas Echaniz, gerent de la Diputació de Barcelona es un cas exemplar; forrat pel regim montillista per la pasta ara, el PSC-ESPAÑA ja l'ha col.locat amb un sou superior al d'un ministre; sobretot que l'ICETA I FAMILIA no passin gana; i aquest ha d'esser el nou Caudillo del PSC-ESPAÑA? quin fastic d'esquerres més corruptes!
+9
-1
quina barra!
Anònim, 16/09/2011 a les 08:19
el problema és que els endollats del tri-podrit ja van marxar cobrant el màxim, i ara ja deuen estar col.locats a un altra lloc. Aquí pagarà alguns mindundis que deuen cobrar 1300 euros---
+13
-9
ja era hora
Anònimfuncionari, 16/09/2011 a les 02:40

Durant 25 anys els de la Generalitat marxaven cap a GISA allà cobraven el doble o el triple que se'n funcionaris, i feiEn la feina d'aquests, ha esta un derroche total des de l'Época Pujol.
Ja era hora de que es quedessin a l'atur, la majoria estant amb excedencia de la Generalitat, els tornarem a pagar a tots.

QUIN PAIS MES CABRÓ, JO NO VULL INDEPENDENCIA PER DEPENDRE D'AQUESTA GENT.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: