Salvador Cot | Actualitzat el 13/09/2011 a les 23:59h

El Fossar, vist des de Madrid

Els actes d'aquesta Diada han estat plens de gestos, en general subtils, que indiquen en quin moment es troben cadascuna de les forces polítiques catalanes i quines poden ser les pròximes jugades en el tauler nacional. CiU, per exemple, ha mesurat fins al mil·límetre la pressió sobre el PP i, a la inversa, el partit de Garcia Albiol ha administrat l'enfrontament amb una certa prevenció. Els trens no xocaran, en cap cas, abans del 20-N. Però les posicions es van definint i comencen a ser visibles.

La qüestió és que tot aquest joc d'acumulació de forces, de simulació i amenaça, de començar l'acció i no acabar-la ha estat massa complicat per a la premsa de Madrid. Ells han vist una bandera espanyola cremada, i ja està. Una reacció que no deixa de ser curiosa quan, posem per cas, destinen tant d'espai i tinta a analitzar el conflicte del Pròxim Orient. Cap director no acceptaria una crònica tan simplista com per centrar-se en el fet que en alguna capital àrab hagin cremat una bandera nord-americana o d'Israel.

Els anys vuitanta, el Fossar de les Moreres era una concentració de joves agitats que muntaven un escenari d'estètica basco-irlandesa abans d'enfrontar-se amb la policia. Ara és un lloc de passejada per a famílies joves, amb cotxets de nen, que compren marxandatge sobiranista. La diferència és brutal i la significació, enorme. Però -sigui per ceguesa o desinterès- el cas és que a Madrid encara no han vist mai aquesta foto.

COMENTARIS

+0
-0
Pobre miserable
Anònim, 15/09/2011 a les 10:30
Amb el teu comentari només demostres que no saps llegir. O pitjor, que en saps però no entens el que hi diu.
+0
-0
21:58
Anònim, 15/09/2011 a les 10:30
Deia exactament el que poso, redactor anònim que ja m'has contestat dos cops amb la mateixa excusa.

I no hi posava paraules porques (no guarres, espanyolot).
+0
-0
21:58
Anònim, 15/09/2011 a les 10:23
Deia exactament el que poso, redactor anònim que ja m'has contestat dos cops amb la mateixa excusa.

I no hi posava paraules porques (no guarres, espanyolot).
+0
-0
Pobre miserable
Anònim, 15/09/2011 a les 10:23
Amb el teu comentari només demostres que no saps llegir. O pitjor, que en saps però no entens el que hi diu.
+8
-1
La Independència s'apropa i Españistán es fa caquita
Anònim, 14/09/2011 a les 20:11
Bye Bye Madrid
+4
-0
Tothom hi cap
Charly Brown, 14/09/2011 a les 18:50
HI ha d'ahaver de tot en el moviment independentista, gent gran, jove, ben vestits, esparrecats. No sobre ningú, el que cal és que hi hagi tota la societat, amb totes les seves formes.

Estic d'acord amb Mar 92 en que si predomina una estetica massa destralera això aparta a les majories socials, que no la troben prou adient per construir vies solides cap a l'independencia.
+3
-1
Tens tota la raó Salvador
Roger Flaquer, 14/09/2011 a les 18:12
Però no és només el 11 de setembre! La premsa espanyola tanca els ulls quan succeixen esdeveniments que no són del seu agrat! el dia de les concetracions devant dels ajuntaments, vaig poder constatar que no hi havia gairabé cap referència als diaris espanyols! Un altre exemple que sempre em crida l'atenció és com Espanya ignora completament a un país germà com Portugal. Heu vist gaires notícies sobre portugal alguna televisió espanyola? Potser es que ens comencen a tractar com el país lusità!
+3
-0
la premsa de partit de Madrid
Anònim, 14/09/2011 a les 18:11
Algú encara pot fer cas a la premsa de partit que s'edita a Madrit? Si això fins i tot ho reconeixen els propis militants del PSOE i del PP. és una consequència més del bipartidisme.
La premsa de Madrid put i empudega tot al mateix temps, pero no hi fa res ja que els nivells d'audiència són mínims i cada vegada baixen més
+4
-16
¿Gestos sutiles?
Anònim, 14/09/2011 a les 15:11
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-0
La bena als ulls
Joan Despertaferro, 14/09/2011 a les 14:29
Pel Rural, 14/09/2011 a les 09:34
Pensa que no hi ha més cec que qui no hi vol veure.

Per ells, els simbols nazis no són notícia, ni els molesten, en una majoria de casos, però una altra cosa són els simbols "separatistes" (usant el seu vocabulari). Tan sols els interessa allò que sigui més visible per criticar, i no ténen cap més argument que aquest.

Cal recordar allò del "antes roja que rota" que n'és prou de significatiu.
+9
-0
Puntualització
Anònim, 14/09/2011 a les 13:32
Sense voler entrar en el vostre debat sobre la manera de vestir que s'escau per anar al Fossar, una puntualització històrica: els diferents batallons de la Coronela (per cert, sense l geminada), sí que anaven uniformats. S'els feien ells mateixos, els uniformes, però anaven uniformats.
+7
-1
PSC i PPC la mateixa cosa és !
Jordi Valls ( Barcelona al costat de Badalona)), 14/09/2011 a les 13:29
El genocidi cultural és un tipus de extermini que consisteix a l'eliminació, substitució o inutilització de la cultura d'un grup humà sense necessitat d'eliminar físicament a les persones que practiquen aquesta cultura. Aquest és un procés d'agressió en el qual s'imposa una nova cultura aliena (la dels agents agressors) en anar eliminant, substituint o inutilitzant els lligams socials que permetien les manifestacions culturals que el grup tenia inicialment, de forma tal que la llengua originària, l'art, les tradicions musicals, la literatura oral o escrita, les conviccions religioses, les conviccions morals, les institucions polítiques tradicionals i altri són extingides o absorbides dins de la nova cultura aliena. Aquest procés duu implementat la substitució d'una identitat cultural per una altra, però el fet que a la majoria dels casos no comporti una agressió física, fa que, sovint, no sigui percebuda com a tal pels membres de la cultura agredida.
+2
-2
un feixita que ens dirà com hem de vestir...
Anònim, 14/09/2011 a les 13:22
per Marc 92 ... que cal fer fora a qui? he he he
vaja tu deus ser de dels de van amb camisa parda el 33 tatuat al front ... fots pena amb aquests comentaris deu ser d'UNC ... a vosaltres si que us foten fora de tot arreu per feixistes
+5
-2
Pel Marc 92
Anònim, 14/09/2011 a les 12:13
Marc 92, tu creus que els membres de la Coronel·la, amb noms com "companyia de Taverners", "voluntaris Pagesos", els heroïcs "estudiants de Lleis"... anàven uniformats, nets i polits?

L'únic tribut que els podem fer és continuar la seva lluita, i com deia el poeta "quan les cançons en siguin pedres, vinga fónes i al combat".

Els independentistes ho som tots, de dretes i d'esquerres.

Salut!
+8
-2
Millor si no ho veuen
Anònim, 14/09/2011 a les 12:05
A Madrid encara no es prenen seriosament l'independentisme perque no copsen l'ambient del carrer i sols veuen que a les eleccions els independentistes baixen i CiU puja. No s'adonen que això sols és cojuntural i que en un moment a no massa tardar s'acabarà coordinant un front català independentista que arrassarà a una CiU completament desacreditada pel fracàs del pacte fiscal i la involució autonòmica. És probable que quan a Madrid ho entenguin ja sigui massa tard. Millor per nosaltres i pitjor per a ells. Els pobles solen independitzar-se gràcies als errors de les metròpolis. Que vagin rient i que els agafi un bon ensurt.
+22
-3
España, franquisme viu, RAJOY EL NOU CAUDILLO
Anònim, 14/09/2011 a les 09:38
Crmar draps es un delicte constitucional; potser, el problema es que la constitució post-franquista només es un drap brut de franquisme, feixisme i espanyolisme clerical del PP i l'assassí Fraga
+24
-3
Bornis
Rural, 14/09/2011 a les 09:34
A Madrid veuan banderes cremades ,pero no veuan els simbols nazis a Arenys de Munt.
Que els i es mes propi??? la bandera o els simbols nazis
+7
-4
Perdona Cot
Anònim, 14/09/2011 a les 08:16
Perdona però, "medit" ?
+29
-4
millor
Albert M, 14/09/2011 a les 08:07
el millor que ens pot passar és que els espanyols no ens prenguin seriosament i ens subestimin fins que la independència ja no tingui marxa enrera. ja sé que fa ràbia que et prenguin pel pito del sereno però deixem-los fer, que nosaltres riurem últims
+34
-5
Per començar
Araki, 14/09/2011 a les 07:30
Per començar hauria de ser la Generalitat qui es fes càrrec de dignificar el Fossar amb una parella de Mossos amb l'uniforme de gala muntant guàrdia al peveter de forma permanent. Turista que s'asseu a fer el porc al capdamunt del monument, catacrac amb la porra a la boca. Borratxo que salta el perímetre, borratxo amb el cap obert.

És clar que se suposa que la gent normal ja només de veure-hi la parella de Mossos no s'hi posaria.

El mateix val per al monument a Francesc Macià a Pl. de Catalunya. Turista que s'hi ajeu, turista lesionat i emmanillat. "Indignado" que aixeca un dit per guixar el monument, "indignado" amb tres costelles trencades i cap a la furgoneta.

El més greu de tot però és la tomba de Lluís Companys a Montjuïc, pràcticament clandestina i totalment abandonada, que és una de les vergonyes més grans de Catalunya veure com qualsevol desgraciat que hi passa hi aboca tota mena de merda sense contemplacions.

Entenc que això que demano, que és la norma a qualsevol país civilitzat del món, a Catalunya és impensable, és clar. És lògic, en un país a la capital del qual no s'hi pot veure una trista bandera presidint les places i monuments més importants i es confon el patriotisme amb el nacionalisme.
+9
-9
x Marc 92
Anònim, 14/09/2011 a les 02:24
Per aquesta colla no cal preocupar-se,són 4 gats
+24
-10
Al Fossar hi sobren els guarros
Marc 92, 14/09/2011 a les 02:19
Té raó sr Cot,l'ideal fóra famílies senceres amb canalla
passejant per Fossar i tot el barri Gòtic.
Això suma i és positiu.
En canvi l'imatge patètica de perroflautas,d'okupes,
de gent sense ofici ni benefici,d'autèntic paràsits socials no es pot permetre.

És un homenatge als caiguts en el setge de Barcelona
i per tant cal anar-hi ben vestit.

Els suburbials bruts de l'Ei van tornar a donar
la nota amb els seus tetabriks de kalimotxo
i fumant porros.

Cal fer fora de l'independentisme a aquells que
ens malmeten l'imatge.
+13
-18
inmadurs
Anònim, 14/09/2011 a les 00:38
Si volem ser independents no ens podem presentar internacionalment tractant els nostres veïns de primaris i d'espanyolam. Semblem inmadurs sinó
+63
-4
fan la seva
Lali, 14/09/2011 a les 00:24
A Madrid fan periodisme de guerra, res més. Nosaltres fem jocs florals. Són diferents maneres d'anar pel món, que cadascú triï la seva. Mica en mica els catalans anem optant majoritàriament per la llibertat, la democràcia, el respecte i l'educació.
+41
-9
Ni falta que els hi fa
Anònim, 13/09/2011 a les 23:41
Ni falta que els hi fa de veure-la, ells són tant primaris, que tant sols volen veure quelcom que els faci rabiar i donar carnassa a l'espanyolam. Aixó sí, carregant contra Catalunya sempre, aixó que no falti.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: