Dissabte, 17 de setembre de 2011 | 15:16
Vostè es troba a: Inici >

Chacón creu que la dreta anticatalana és "feroç" i s'encarna en "politiquets, togues i tertulians"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSC ratifica a la ministra de Defensa com a cap de llista per Barcelona
Chacón creu que la dreta anticatalana és "feroç" i s'encarna en "politiquets, togues i tertulians"
17/09/2011 12:12
El Consell Nacional del PSC ha ratificat avui a Carme Chacón com a candidata a les eleccions generals per Barcelona amb 259 vots favor, quatre en contra i 11 en blanc. La ministra de Defensa, aplaudida i recolzada pels seus companys de partit, ha dit defensar "una Catalunya que lideri una Espanya avançada" i ha assegurat que la dreta anticatalana, que ha qualificat de "feroç", s'encarna en "politiquets, togues i tertulians".
chaccandidata
"Tenim la nostra llengua i la volem preservar", ha dit Chacón en el seu discurs, criticant als  sectors més bel·ligerants amb Catalunya, que, ha puntualitzat, "de vegades fan de tertulians i bramen contra Catalunya". "Tenen una visió tan excloent de la seva Espanya --ha afegit--, que volen imposar el castellà, encara que tinguem quatre llengües".
 
"De vegades són politiquets, que et trobes recollint signatures en places. I de vegades tenen toga i te'ls trobes intentant imposar la seva ideologia amb sentències, des dels més alts tribunals d'Estat", ha prosseguit Chacón, que ha estat ratificada com a candidata per Barcelona per unanimitat, amb 259 vots favor, quatre en contra i 11 en blanc.

Chacón tindrà el repte d'aconseguir que el PSC, que ara té 25 diputats al Congrés, torni a guanyar les eleccions generals a Catalunya, una victòria que el PSC sempre ha aconseguit i que ara CiU vol disputar-li, malgrat partir dels 10 diputats de 2008.

La ministra ha reconegut que els anticatalans "són pocs, però són molt sorollosos", i ha defensat "una Catalunya autònoma dins d'una Espanya progressista i democràtica", i s'ha aprofitat d'una cita de Josep Tarradellas: "Catalunya és independent, però no separatista".

Chacón també ha defensat la política del PSOE en l'última dècada, que ha permès, ha dit, "que tinguem el millor model de finançament que ha tingut mai Catalunya, i ho ha aconseguit el PSOE".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1