Diumenge, 18 de setembre de 2011 | 14:40
Vostè es troba a: Inici > Política >

El fiscal general de l'Estat creu que la condemna a Otegi "contribueix a l'avanç cap a la pau"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Conde-Pumpido considera "correcta" la sentència
El fiscal general de l'Estat creu que la condemna a Otegi "contribueix a l'avanç cap a la pau"
Política 17/09/2011 13:20
El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, opina que la condemna a 10 anys de presó d'Arnaldo Otegi per tractar de reconstruir Batasuna "contribueix a l'avanç cap a la pau".
Afirma que la sentència és "correcta" i creu que "no introdueix cap distorsió" en el procés polític basc.
9comte-pumpido
En la seva opinió es tracta d'una sentència "jurídica, no política", que respon a la petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Segons ha explicat Conde-Pumpido a la cadena SER, la sentència es basa en un moment concret, que és la reorganització en la clandestinitat de la branca política d'ETA. "Quan ETA trenca la treva del 2006, a través de l'atemptat de Barajas, Otegi i Usabiaga segons el text, s'integren en l'estratègia de l'organització, perquè mentre aquesta ja estava continuant amb la seva línia d'assassinats, paral·lelament reconstruïen la seva línia política per iniciar una nova fase d'acumulació de forces", ha indicat.

"Integrants de l'organització"

Això ha portat als magistrats, segons Conde-Pumpido, a declarar provat que Otegi i Usabiaga són integrants de l'organització en qualitat de dirigents "perquè comparteixen les finalitats, assumeixen els mitjans i cooperen d'una manera permanent en l'estratègia de l'organització".

Davant la possibilitat que s'haguessin valorat els fets d'una altra manera per part del tribunal si ETA en els últims mesos hagués abandonat les armes, el fiscal general de l'Estat considera "indubtable" que si Batasuna hagués exigit a ETA la seva dissolució, o la banda hagués deixat les armes, "és possible que llavors pogués haver-hi una valoració i estar influïda per això. "Però com no s'ha produït, des del punt de vista jurídic ETA segueix constituint una amenaça permanent i els seus dirigents han de ser condemnats", ha subratllat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1