Diumenge, 18 de setembre de 2011 | 14:37
Vostè es troba a: Inici > Política >

Obama pressiona als més rics

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Vol pujar els impostos a través de la 'llei Buffet'
Obama pressiona als més rics
Política 18/09/2011 10:52
El president d'Estats Units, Barack Obama, demanarà aquest dilluns l'aprovació de la denominada 'llei Buffet' que obliga a aquelles persones que ingressin més d'1 milió de dòlars a l'any (725.000 euros) se'ls detregui almenys el mateix percentatge d'impost que als contribuents amb uns ingressos mitjans, segons ha confirmat el director de Comunicació de la Casa Blanca, Donen Pfeiffer.
obamaricos
Aquesta mesura serà elevada al comitè especial del Congrés, compost per republicans i demòcrates, amb l'objectiu de recaudar en els propers deu anys un total de 3 bilions de dòlars (2,1 bilions d'euros) per pal·liar el dèficit.

Aquest "Impost Mínim Alternatiu" respon a la petició realitzada pel multimilionari Warren Buffet, que va exhortar a les grans fortunes nord-americanes a fer un esforç, en vistes al fet que els més rics, en moltes ocasions, paguen menys impostos que el segment de població amb menors ingressos. En xifres, la deducció per als més pudients se situa en el 15%, mentre que en el cas de les classes més modestes, pot variar des del 10 al 35%.

Obama plantejarà la 'llei Buffet' a manera de recomanació el dilluns en el jardí de la Casa Blanca, encara que urgirà la seva aprovació per a la consecució dels terminis de reducció del dèficit, que detallarà al seu torn en la compareixença en la residència presidencial.

El 3% dels contribuents

De moment, Obama no ha precisat majors dades sobre la quantia de l'increment, si bé, amb anterioritat, sí va definir els mínims d'aquesta 'llei Buffet', ha informat Reuters. Aquesta normativa, segons han assegurat fonts democràtiques citades pel diari nord-americà 'The New York Times', solament afectarà al tres per cent dels contribuents nord-americans.

No obstant això, els republicans ja han mostrat la seva fèrria oposició a aquesta iniciativa del president nord-americà. En paraules del president de la Càmera de Representants, John Boehner, aquesta "no és una opció viable per al comitè bipartidista".

Però la primera data límit fixada en el calendari per a la reducció del dèficit és el 31 de desembre. Per llavors, el comitè conformat per sis congressistes demòcrates i sengles republicans deuen haver confirmat en mesures la rebaixa del dèficit en almenys 1,2 bilions de dòlars (uns 870.000 milions d'euros) i deu estalviar fins a 1,5 bilions de dòlars (una mica més d'1 bilió d'euros).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1