Diumenge, 18 de setembre de 2011 | 14:46
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Prop de 300 morts i sis milions d'afectats per les inundacions en el sud de Pakistan

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Petició d'ajuda humanitària

Prop de 300 morts i sis milions d'afectats per les inundacions en el sud de Pakistan
Societat 18/09/2011 08:36
Prop de 300 persones han mort i sis milions s'han vist afectades per les riuades originades arran de les intenses pluges monsòniques que han caigut sobre el sud de Pakistan, segons ha confirmat l'Autoritat Nacional per a la Gestió de Desastres (NDMA) en el seu últim balanç.
pakiinun
Les riuades han causat danys en un àrea de 3.200 milions d'hectàrees i, per tant, ha acabat amb la totalitat de les collites en aquesta zona, d'acord amb el NDMA. Així mateix, els 23 districtes de la província de Sindh han notat els efectes de les pluges, resultant greument afectats al voltant de 32.000 localitats. Com a conseqüència, gairebé 540.000 llars han estat arrasats per les riuades i altres 848.000 han registrat algun tipus de dany.

Més de 80.000 caps de bestiar han sucumbit a les aigües a la província de Sindh, així com els extensos cultius de cotó, dátils, canya de sucre i chili.

Un mes de pluges

La temporada de pluges va començar el passat 11 d'agost i els seus efectes es van fitar a set districtes de la regió de Sindh, si bé una segona ona de precipitacions també va assotar Karachi, la ciutat més poblada de Pakistan.

Com a resultat, la NDMA ha xifrat en una mica més de 415.000 les persones que estan vivint en uns 2.600 campaments de refugiats improvisats, entre els quals s'inclouen edificis públics i col·legis, segons ha informat l'agència xinesa Xinhua.

Ajuda humanitària

L'Exèrcit pakistanès s'ha focalitzat en les tasques de rescat, en les que ha salvat la vida de més de 100.000 persones aïllades a causa de les riuades. Per la seva banda, la flota de Pakistan ha evacuat a 11.000 pakistanesos de zones afectades per les incipients pluges.

En aquest context, el primer ministre de Pakistan, Yusuf Raça Gilani, que va cancel·lar la seva visita a Estats Units amb motiu de les riuades, ha començat a visitar algunes de les zones més afectades a la província de Sindh, on els responsables governamentals li han posat al corrent de les pèrdues humanes i materials.

En resposta a la petició d'ajuda llançada pel president pakistanès, Asif Alí Zardari, Xina ha anunciat que subministrarà ajuda humanitària valorada en 4,7 milions de dòlars (3,4 milions d'euros) a les víctimes de les inundacions. Japó ha secundat la iniciativa xinesa amb un muntant similiar i Iran també s'ha sumat amb l'aportació d'un fons de 100 milions de dòlars (gairebé 72,5 milions d'euros) per a la reconstrucció de les àrees assolades per les riuades.

Inversions semblants ja han estat realitzades per Corea del Sud, la Comissió Europea, Alemanya i Estats Units, arran de la petició formal del secretari general de l'ONU, Ban Ki Moon, a la comunitat internacional per ajudar a Pakistan.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1