Diumenge, 18 de setembre de 2011 | 14:53
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Rubalcaba: "Em sembla just que els grans patrimonis paguin més"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El candidat justifica l'increment impositiu a les rendes més altes
Rubalcaba: "Em sembla just que els grans patrimonis paguin més"
Economia 17/09/2011 11:42
El candidat socialista a les generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera "imprescindible" la recuperació de l'impost sobre el patrimoni en l'actual moment de crisi. "No és electoralisme --ha dit--. Si s'aprova ara és per tenir mil milions per a ocupació juvenil en el 2012. Són uns diners importants. No és tot el que l'Estat necessita, però són diners".
9Rdp de Rubalcaba a la seu del PSOE
"Amb els diners que recaptarem l'Estat i les Autonomies disposaran d'uns diners importants per a l'ocupació juvenil, 1.000 milions pel 2.012. No arreglarà l'economia, però serà molt important per escometre accions",  ha explicat Rubalcaba al programa 'Te doy mi palabra', d'Isabel Gemio, a Onda Cero.

"A la classe mitjana l'impost no li afectarà --ha afegit--, potser a les classes mitjanes altes, que tenen tres residències. Sé que hi ha gent que utilitzarà subterfugis fiscals per no pagar, però perseguirem als qui defraudin". Per a Rubalcaba és necessari i obligat que els que més tenen se solidaritzin amb els qui més sofreixen la crisi. "Em sembla just que els grans patrimonis paguin més. I necessitem diners per aquests dos propers anys", ha apuntat el candidat socialista, que avança que l'impost, en cas de guanyar el PSOE les eleccions, "serà canviat, amb un nou impost, perquè l'actual té forats".

 "Esforço als bancs"

"També els demanaré un esforç als bancs. Ho han fet molts països d'Europa i també és just que ho facin aquí", ha recalcat Rubalcaba. Al programa, el candidat s'ha permès una confessió sobre el seu patrimoni de més d'un milió d'euros. "Són uns diners heretats dels meus pares, que van ser estalviadors. Part del que tinc avui és herència familiar".

Sobre la sentència de l'Audiència Nacional, que condemna a 10 anys de presó a Arnaldo Otegi i Rafa Díez Usabiaga, Rubalcaba ha afirmat que no tem represàlies. "No les temo en absolut", ha dit, tot i reconeixent que es poden convocar manifestacions i protestes.

L'Audiència Nacional ha condemnat a Otegi, en considerar que va actuar com a dirigent d'ETA en tractar de reconstruir la formació il·legal a través del projecte 'Bateragune'.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1