Dilluns, 19 de setembre de 2011 | 14:58
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El professorat amenaça a Aguirre: "amb el 50% de seguiment l'afectació serà total"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Han convocat tres dies de protestes contra les retallades
El professorat amenaça a Aguirre: "amb el 50% de seguiment l'afectació serà total"
19/09/2011 14:21
9vaga-educacion
X. Prera.- Madrid encara una setmana de vagues a l'Educació que amenacen amb paralitzar el sector. El motiu és l'augment en dues hores de l'horari lectiu del professorat de secundària. Els sindicats asseguren que amb el 50% l'atur serà un èxit.
La vaga es perllongarà durant tres dies, encara que el dijous només el sindicat CCOO ha convocat la vaga. La resta es conformen amb una "jornada de lluita" que complementarà els aturs del dimarts i el dimecres.

Els professors aspiren a paralitzar els centres de secundària per donar un cop sobre la taula de la Presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre. Segons ha explicat a CatalunyaPress el portaveu de CCOO, Gabriel Montes, "només amb qui el 50% dels professors secundin la convocatòria, aquesta es notarà en el 100% dels centres públics". Aquest és el mínim que s'han marcat els sindicats.

Montes ha advertit que amb l'augment de dues hores en l'horari lectiu, la Comunitat de Madrid deixa de contractar a 3.000 professors que fins a l'any passat treballaven a la regió. A més, consideren que el servei "es ressentirà", ja que queden sense cobrir les hores complementàries, això és, aquelles que es dediquen a desdoblaments, reforç, tutories amb alumnes amb problemes específics o amb els seus pares, etc.

Els sindicats consideren que després d'aquesta mesura, que admeten està dins de la llei per a "situacions excepcionals" i compensant les hores, s'emmarca en una ofensiva per deteriorar l'escola pública i beneficiar a la privada. I és que, expliquen, "Madrid no es pot permetre prescindir d'una part del professorat quan el fracàs escolar i el ràtio d'alumnes per aula està per sobre de la mitjana estatal".

Rajoy veu "injust" criticar Aguirre

Mariano Rajoy, per la seva banda, ha assegurat que veu "injust" criticar Esperanza Aguirre perquè "a Andalusia, una llei aprovada per la Junta, diu que es poden posar fins a 21 hores i CC OO va emetre un comunicat dient que a moltíssimes zones d'Andalusia ja s'estaven donant 20 hores de classe setmanals". És per això que veu la convocatòria polititzada i creu que només es dóna perquè és contra una autonomia governada pel PP.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1