Dilluns, 19 de setembre de 2011 | 15:16
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L9: Màquines parades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Generalitat atura dos de les tres tuneladores per falta de finançament
L9: Màquines parades
16/09/2011 21:14
LA TUNELADORA DE LA L9 ARRIBA A ZONA UNIVERSITARIA
Agències.- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha admès que dues de les tres tuneladores que treballen en la construcció de la L9 de Metro estan parades temporalment per falta de finançament.
Així, la màquina que perfora al barri de Sarrià de Barcelona està parada a l'altura del carrer de Manuel Girona, i l'altra tuneladora a Lesseps, segons han informat a Europa Press fonts de la Conselleria.

"Les tuneladoras estan parades i no sabem quan reprendran l'activitat", ha assegurat Recoder en la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que ha tingut lloc aquest divendres a Santa Coloma de Gramenet.

L'única màquina que continua en funcionament és la de la Zona Franca, que va reiniciar la seva activitat al juliol amb l'objectiu de mantenir l'any 2014 com a termini per a l'engegada del tramo sud que enllaçarà el barri de Collblanc --limítrof entre Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat-- i l'Aeroport del Prat, després que s'hagin reprès les obres de construcció d'aquest branc.

Recoder va assenyalar llavors que el tram de Collblanc a l'Aeroport de Barcelona "és l'únic que té el finançament garantit", mentre que els altres dos manquen de recursos pressupostaris, per l'es passa per un parèntesi -no hi ha calendari- per veure com evolucionen les possibilitats d'obtenir recursos.

Alberto Fernández (PP) càrrega contra Mas i Trias per l'atur de les obres de la L9

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha carregat aquest divendres contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcalde, Xavier Trias, per la parada de les obres de la L9.

"CiU fa el que ni tan sols el tripartit s'ha atrevit a fer durant el seu mandat, que és retallar inversió en aquestes obres", ha afirmat Fernández en un comunicat.

"És contradictori que Mas i Trias considerin el corredor pel Mediterrani necessari per a Catalunya, però en canvi Trias no situï com a prioritari la L9 de Metro per a Barcelona", ha assegurat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1