Dilluns, 19 de setembre de 2011 | 15:01
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Notable èxit de l'acció de 'twitts' en català

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manifestació virtual
Notable èxit de l'acció de 'twitts' en català
Comunicació 18/09/2011 09:10
La crida realitzada als internautes per 'twittear' en català i reclamar que es pugui traduir l'interfície de Twitter ha tingut notable èxit. Milers d'usuaris han utilitzat l'etiqueta (#hashtag) #twitterencatala des de la mitja tarda der ahir per intentar convertir-ho en 'trending topic') tema del moment i cridar així l'atenció dels propietaris de la xarxa.
twittsencatalan
Milers de 'tuiters' catalans han col·locat la seva campanya per demanar una traducció al català de la xarxa social Twitter entre els 'trending topics' d'àmbit espanyol. Ho han fet amb una acció organitzada a través de la pròpia xarxa, que demanava als partidaris de la traducció escriure un 'tweet' utilitzant el 'hashtag' #twitterencatala.

Molts ciutadans, institucions, partits polítics (tots menys PP), entitats (entre elles el FC Barcelona) i mitjans de comunicació s'han sumat a la iniciativa i han enviat el seu missatge. També pioners d'internet com Tim O'Reilly (@timoreilly) han retuitejat la campanya.

La iniciativa ha aconseguit situar-se gairebé immediatament com a tema del moment (trending topic) a Catalunya, i després a Espanya, fins i tot en el local de Madrid. L'impulsor de la protesta va ser, no obstant això, l'expresident del Parlament Ernest Benach (ebenach).

Twitter va incloure el català entre els idiomes susceptibles de "traducció voluntària", però té pendent donar la seva conformitat a la iniciativa. La multinacional té la interfície de l'aplicació traduïda a altres idiomes, entre ells el malayo i el tagalo, que juntament amb el xinès han estat dels últims a incorporar-la.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1