vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
SUBVENCIÓ CREATIVITAT
Creu que la subvenció és "enemiga" de la creativitat?
87 %
13 %
45 vots
Xesca: Ni blanc ni negre. La subvenció ha de ser MOLT selec...
Dimarts, 20 de Setembre de 2011
Actualitat

Política

19/09/2011
18:19  h.
CDC estreny contactes amb els maragallistes
Campuzano es reuneix amb Ciutadans pel Canvi i acosten posicions sobre el dret a decidir i la Transició Nacional
Sense títol
CDC està estrenyent contactes amb els maragallistes. El diputat de CiU Carles Campuzano ha dinat aquest migdia amb la direcció de Ciutadans pel Canvi (CpC), l'antiga plataforma que concorria a les eleccions en coalició amb el PSC, i han acostat posicions sobre el dret a decidir. A la trobada també hi han estat presents el president de CpC, Àlvar Roda, l'exdiputat socialista Toni Comín i el director de la Fundació CatDem, Agustí Colomines.

CpC defensa el federalisme, però en un document estratègic que ha elaborat inclou una clàusula a favor de l'autodeterminació en el cas que alguna nacionalitat vulgui independitzar-se. Campuzano ha admès que, a diferència dels federalistes, ell no creu que Espanya vulgui reformar-se. Però ha insistit que hi pot haver punts de coincidència amb els federalistes sobre el dret a decidir. Els maragallistes han acceptat obrir aquest diàleg.

"Si a la transició del 78 nacionalistes, federalistes i comunistes teníem com a comú denominador la Catalunya nació, el català com a llengua pròpia i recuperar la Generalitat, ara en la Transició Nacional el comú denominador ha de ser el dret a decidir", ha apuntat Campuzano. Al seu entendre, en ell s'hi poden acollir tants els independentistes com els federalistes, si admeten que Catalunya ha de poder decidir sobre el que l'afecta.

El dinar que CDC ha mantingut amb CpC forma part d'unes conferències que els maragallistes organitzen amb polítics amb qui troben afinitats. 
Imprimir
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
7Veure i/o afegir comentaris
Som al s.XXI?:En el dia d'avui, que CDC no sapiga que CPC es un grup de...
Comentaris (7 en total)
Som al s.XXI?
20/09/2011 08:57
En el dia d'avui, que CDC no sapiga que CPC es un grup de pijos i pijes de Sant Gervasió-Arriba-Epsaña, indica clarament que CDC es un partit de pallassos i indocumentats; Campuzano has perdut el nord!!!
Josep Salou
20/09/2011 08:54
Que voleu? És un OPA hòstil als elements més catalanistes del PSC. Restar vots a un partit del camp contrari (espanyol) va bé i sobretot si es pot acostar posicions en el camp nacional. I al PSC l'obliga a triar respecte quina via d'aigua vol i pot tapar; La del votant més espanyolista o des més catalanista? Amb la Chcón de candidata, ja esta resolt.
Blai
20/09/2011 07:11
"Independentistes" els C.P.C.?, quin fart de riure Norbert!. Digas qué has fumat, que jo tambè ho vull provar.
Norbert
19/09/2011 23:03
Típic de CiU. Cada vegada que ni ha un intent d'unir l'independentisme, ells sempre van en direcció contraria, cap el PP i com a molt cap el PSC, però als independentistes...ni aigua. Semblen el PSOE europeista que van començar el TGV en direcció a Àfrica
pitu
19/09/2011 22:26
Un 0 per CIU! Aquest no és el camí, sumar progres espanyolistes, repartint carnets com fan tots!
Helena
19/09/2011 19:15
Un 10 per CiU!. Aquest és el camí, sumar, i no dividir i repartir carnets, com fan alguns.
//*//
19/09/2011 19:08
VISCA L'ESTAT CATALÀ
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Has de copiar, en el camp de text, els 6 caracters, del 0 al 9 i de l'A a la F
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida