Dimarts, 20 de setembre de 2011 | 14:15
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els sindicats posen sobre la taula de patronal i Govern una "gran taula per l'ocupació"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Gallego (CCOO) espera que la primera reunió sigui a l'octubre
Els sindicats posen sobre la taula de patronal i Govern una "gran taula per l'ocupació"
20/09/2011 11:21
9gallego-ccoo
X. Prera.- Els dos grans sindicats, UGT i CCOO, han proposat a les patronals i els governs català i espanyol obrir una gran taula de l’ocupació. Ara bé, consideren necessari un “canvi de rumb” de l’executiu català perquè consideren que “cal parlar més de sortida a la crisi que de sacralitzar el dèficit”.
En un esmorzar informatiu davant la premsa, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha evidenciat que els sindicats afronten la tardor i l’hivern amb una estratègia que conjugarà “negociació i mobilització”. Negociació per posar sobre la taula aquesta necessitat de donar resposta a les dificultats de molts sectors per buscar feina. I mobilització per oposar-se a les retallades i les privatitzacions, ja que les consideren “una manera de sortir a la crisi que s’ha demostrat ineficaç”.

En aquest sentit, ha reclamat un canvi de rumb de cara a l’aprovació dels pressupostos de 2012, la negociació del qual coincidirà amb la petició d’obertura d’aquesta taula de l’ocupació. Segons Gallego, en l’actualitat els dos grans sindicats miren de “posar en comú el temari amb la patronal”, i esperen que la primera reunió es produeixi ja a l’octubre.

Entre els temes que creuen que caldria posar sobre la taula hi ha “la formació, la necessitat de posar sobre la taula la situació dels aturats de llarga durada i els joves, una reforma de la PIRMI que no pot passar per dificultar-ne l’accés, el preu dels serveis mínims com els transports públics o la necessitat de recuperar l’impost de Successions”.

Gallego ha mostrat les seves simpaties pel pla contra el dèficit i per l’ocupació anunciat per Barack Obama i ha assegurat que els mateixos empresaris alemanys ja han enviat una carta a la cancellera, Angela Merkel, reclamant-li que posi fi a la pressió a la resta de governs europeus perquè “el consumidor dels països de la zona euro, en veure empobrit el seu nivell de vida, no pot comprar els productes alemanys”.

En aquest canvi d’òptica de l’empresariat, que assegura també es dona a Catalunya, basen els sindicats les seves esperances que de la taula surtin propostes en ferm.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1