Dimarts, 20 de setembre de 2011 | 14:21
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els vehicles menys contaminants pagaran menys peatges

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
De moment, a Vallvidrera, encara que la intenció és estendre-ho
Els vehicles menys contaminants pagaran menys peatges
19/09/2011 17:22
9recoder-girona
El descompte del 20% al peatge de Vallvidrera, del que es beneficiaran un 8% de vehicles considerats menys contaminants, recaurà en un petit recàrrec sobre el 92% del parc restant, segons ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.
"No hi haurà una rebaixa en la recaptació perquè el descompte només afecta a un 8% del parc de vehicles. Tindran un descompte important els que menys contaminen i un petit increment la resta", ha explicat Recoder, qui ha assenyalat que es tracta de repartir el que es deixa d'ingressar.

Així, el peatge de Vallvidrera serà un 20% mes barat per als vehicles de gasolina que no emetin més de 108 grams per quilòmetre de diòxid de carboni i per als vehicles diésel que no excedeixin els 120 a partir de l'1 de gener de 2012.

Es tracta d'una de les mesures del Pla de Qualitat de l'Aire que el conseller presentarà i que posteriorment ha de ser aprovat per la Unió Europea.

Aquesta bonificació és acumulable a la d'alta ocupació per a cotxes amb tres o més viatgers -en vigor des de juliol de 2010- i a la de freqüència de pas per als vehicles que superin els 31 viatges al mes.

L'objectiu és estendre aquest descompte a altres entrades de Barcelona i negociar amb altres operadors, encara que s'ha començat per la concessionària dels túnels de Vallvidrera, Tabasa, en tractar-se d'una empresa pública, el que ha facilitat les coses, segons Recoder.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1