Dimarts, 20 de setembre de 2011 | 14:25
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Espanya-Argentina, final de la Davis

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Nadal derrota a Tsonga en el decisiu partit davant França (4-1)
Espanya-Argentina, final de la Davis
Esports 18/09/2011 17:14
Enmig de l'ambient festiu de la Plaça de Toros dels Califes de Còrdova, Espanya ha certificat la seva classificació per a la final de la Copa Davis. Rafa Nadal ha guanyat el punt decisiu al francès Tsonga, mentre Verdasco s'ha imposat després a Gasquet (4-1). El tennis espanyol disputarà així l'octava final de la seva història, a la recerca de la cinquena 'Ensaladera'. Espanya s'enfrontarà en la final del torneig a Argentina en territori espanyol, del 2 al 4 de desembre.
nadacordoba
En un partit dominat de principi a fi per Nadal, (6-0, 6-2, 6-4), España ha sumat el punt decisiu per decidir així l'eliminatòria. Tsonga no ha tingut opcions davant el joc sòlid i profund de Nadal, física i mentalment superior en un partit de gran exigència.

Fernando Verdasco ha vençut en l'últim partit a Richard Gasquet per 6-2 i 6-1 en un intranscendent duel. Sense res per resoldre, el capità Albert Costa ha recorregut a Verdasco, en detriment d'un fatigat David Ferrer, amb el que ha pogut netejar la mala imatge del seu partit de dobles, formant parella amb Feliciano López.

Espera Argentina

Argentina espera ara en la final, al desembre, després que el serbi Novak Djokovic s'hi hagi vist obligat a retirar-se per lesió davant Juan Martín Del Potro. Els argentins han confirmat la seva classificació després de les seves dues victòries en els primers individuals (3-1), i podran tenir ara l'oportunitat de rescabalar-se de la derrota que van sofrir en 2008 davant Espanya, a Mar del Plata.

Djokovic s'ha ressentit de la lesió d'esquena que li ha mantingut com a dubte fins a última hora i que li va impedir jugar el divendres. El serbi ha preferit retirar-se en el segon set, quan queia per 0-3 davant l'argentí. En el primer, Djokovic ha malgastat diverses ocasions per portar-se el set i ha sigut finalment Del Potro el que se' l'ha adjudicat després d'un disputat 'tie-break' (7-6(4)).

Argentina jugarà la quarta final de la seva història.  L'enfrontament es disputarà en territori espanyol a partir del 2 de desembre.

Costa, content

El capità espanyol de la Copa Davis, Albert Costa, s'ha mostrat "content" pel treball que han fet Nadal, Feliciano, Ferrer, Verdasco i Granollers per arribar a la final de la Copa Davis. "La veritat és que han fet un treball excepcional. El dobles d'ahir no va sortir bé i intentar guanyar a França per 3-0 és complicat, estic content per Rafa, per Feliciano, per Fernando, per David, per Marcel i per la gent que ens ajuda", ha comentat el capità.

Després de vèncer a França, Costa creu en les opcions d'Espanya per vèncer i portar-se la Davis a casa. "Últimament se'ns dóna bé jugar la Davis, som un equip fort", ha dit, convençut que amb el suport del públic les possibilitats de triomf augmenten per a l'equip espanyol.

Costa també ha volgut elogiar el pundonor i la professionalitat de Nadal: "Rafa va fer un esforç tremend després de l'US Open. Ha estat intel·ligent guardant-se les forces per avui. Estava al cent per cent i era molt difícil que algú li guanyés".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1