Actualitzat el 16/09/2011 a les 00:01h

Senyor Alcalde, no s'arronsi

Hi torno amb Vic. Va començar amb la Marxa dels Vigatans, l'estelada (tema del meu últim article en aquest diari), i ara l'Ajuntament de la ciutat encapçala l’associació d'ajuntaments per la independència. La resclosida, tancada i estreta Vic dels últims segles, s’està convertint de nou en la ciutat resistent que, als segles XVII i XVIII, va encapçalar un dels moviments més valents d’aquella guerra que va acabar amb les nostres llibertats.

Més endavant, tot va canviar: tal com estaven les coses al segle XIX, penso que mossèn Cinto al•lucinaria mandarines si sabés el que es proposa ara la ciutat que va portar tants problemes a la seva vena artística. Poc s’ho haurien imaginat ell i Miquel Llor. Poc s'ho hauria imaginat el nen protagonista de “Pa negre”.

Aquesta setmana, el govern català s'ha posicionat a favor del gest vigatà, o almenys diu que “ho veu amb interès”. Però també aquesta setmana, ha aterrat a la plana el secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, i ha fet un toc d’alerta al senyor alcalde de la ciutat: les coses de casa –Vic- són les coses de casa, però demanar la independència, eps, això ja són paraules majors, i una cosa és jugar a fer lip dubs, marxes nocturnes i treure estelades, i l’altra, molt diferent, començar a organitzar una cosa que es flaira que pot ser grossa, i anar així en contra de l’opinió política de tot un Duran Lleida, que farà el que sigui per no quedar-se sense Madrid.

Quan escric aquest article, no sé encara què farà l’alcalde de Vic en referència a aquest tema. Però estaria bé que, com fa tres segles, Vic prengués les regnes d’una revolució que sembla que no acaba d’arribar; d’una revolució que, sàpiga, senyor Pelegrí, que mai no serà dintre la “legalitat” de què parla vostè, perquè les revolucions que porten a la llibertat no són legals per naturalesa, i és impossible que declarem legalment la independència. Així que serà millor, senyor Pelegrí, que es comenci a plantejar la qüestió des d'un altre punt de vista perquè em sembla que no ha entès de què va la pel•lícula. Això ja no és “Pa negre”.

Tot torna, i també l’essència del que van representar per a Catalunya la Plana i la ciutat. Es flaira a l’aire que tot això es farà gros. Així que, si us plau, senyor alcalde, no s’arronsi.

Navega per les etiquetes

Josep Maria Vila d'Abadalindependència

COMENTARIS

+3
-0
Un alcalde dur com una roca granítica.
A. Nònim, 16/09/2011 a les 08:54
En Josep Maria Vila d'Abadal no s'arronsarà. Pobre d'ell si ho fes. Els catalans nadius i els catalans assimilats tampoc no afluixarem,ni ara ni mai: som molt indestructibles i prou perseverants.

NO ENS RENDIREM MAI.

LA LEGALITAT CASTELLANA ÉS UNA LEGALITAT CRIMINAL.

L'OBJECTIU FINAL DE LES LLEIS CASTELLANES ÉS DESTRUIR LA NACIÓ CATALANA.

GENOCIDI NACIONAL NO.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

FERMESA CONTRA EL MAL.

CATALÀ SEMPRE.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+0
-3
això és el que cal
Anònim, 16/09/2011 a les 08:06
molt bon article, aquesta ha de ser l'actitut de tots els que volem l'alliberament del nostra país, no defallir

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: