Dimecres, 21 de setembre de 2011 | 15:31
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

El silenciós pacte de CIU i ERC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
carme-freixa
El silenciós pacte de CIU i ERC
Carmen Freixa Zurita
20/09/2011 09:41
Mentre el personal funcionari sofreix retallades dels seus sous però no de les seves obligacions, mentre la gran majoria de la població veu com els seus drets de salut són retallats sense parar al mateix temps el Conseller Boi Ruiz va augmentant personal, nomenant i renombrant a gent vinculada a la sanitat privada. També va haver-hi nomenaments de la seva esposa que va passar a ocupar una prefectura en la pròpia Conselleria poc després de ser nomenat.

Que aquest senyor vulgui potenciar la sanitat privada no és d'estranyar ja que va ser president de la patronal catalana de la sanitat privada el que deuria estranyar-nos és que aquest és un país on aquest fet no és la primera vegada que es dóna governant la dreta. Joaquim Molins va ser Conseller d'Obres Públiques i Polítiques Territorials durant 5 anys i ha estat parlamentari i portaveu de CIU fins a l'any 2.000 i ¡oh casualitat! el seu imperi econòmic es basa en Ciments Molins, tal com es pot observar en la part IV del document Milionaris en Política que ens il·lustra sobre la connivència descarada que la dreta ha fet de donar càrrecs públics a els qui tenen empreses privades que entren en franca contradicció amb l'exercici democràtic i transparent dels mateixos.

Mentre, Artur Mas, el Retallador, i les seves hosts creuen que això segueix sent el famós Oasi Català. No, això ja fa molt que va acabar la gent ja no està disposada a aguantar perquè vol polítiques que defensin els seus drets enfront dels mercats, que porten nom i cognoms de tota la gent que especula amb els deutes dels estats des que Lehman Brothers va fallir i van tenir els Estats que començar a salvar a la banca que havia especulat ad infinitum amb els nostres estalvis. Per això estem assistint a l'ocupació d'ambulatoris per part de la gent. Ocupacions que troben la col·laboració de professionals de la sanitat.

La dreta catalana aliada amb l'espanyolista sembla voler oblidar que el dret a la sanitat pública a la salut, va costar en aquest país moltes lluites a molta gent i que va ser el Ministre socialista Ernest Lluch el que va aconseguir en 1986 l'aprovació Ernest Lluch el que en 1986 la va promoure i va aconseguir la seva aprovació amb els vots en contra del partit de dretes  que ara es diu PP i que liderava aquest senyor tan democràtic que considerava que el carrer era sol seva - llegeixi's Fraga.

I mentre el tripartit de la dreta CiU i PP segueix volent-nos endinyar el repagament, que no copagament ja que paguem impostos per obtenir aquest dret , la salut, la gent del sector sanitari contempla atònita com exconsellers d'ERC estan sent recol·locats silenciosament en diferents organismes de la sanitat pública: hospitals, clusters de salut, livings labs, etc, amb sous no retallats precisament. Quan haurà de pagar el preu de totes aquestes recol·locacions ERC?
andreu
21/09/2011
segurament es una mentida perque no diu el nom
Martín
21/09/2011
Sra. Freixa, els temps de la "correcció política" han de acabar, si com periodista sap alguna cosa i vol dir-lo endavan, bona investigació i que se sàpiguen els noms, basta de subterfugis. I vosté fa un mal anàlisi de la situació, Qui li ha dit a vosté que la gent ja no vol aguantar, aixó serà alguna gent, perquè els que li han votat són majoria. I si ara no estan conformes els hi toca aguantar, per alguna cosa o interés van depositar el seu vot. Per tant han de estar contents, com a mínim esa majoria. Que es podrà revertir la situació? sí, si quedem alguns amb forces després dels propers 3 anys i mig. I de ERC, que podem dir si ells mateixos ho van dir tot. CiU podrà dir després: amb amics així qui necessita enemics?
àngels
20/09/2011
MIRA PER ON, JO SÍ QUE M´HO CREC I VOLDRIA SABER QUIN CARREC TÉ LA DONA DEL BOI
ninot
20/09/2011
No té cap rigor les acusacions sui generis; cal identificar, per altra banda se li nota massA el plomall sociataespanyolista;
Karles
20/09/2011
Si vols que ens creiem lo de les recol·locacions tens que dir noms i cogmons, sino per a mi es una mentida.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1