Formació de la Gent Gran

Presentació

Contacte

Formació de la Gent Gran

C/ Castell de Peralada, 18, baixos

Tel: 972 41 87 50

* formacio.gentgran@udg.edu

Responsable:

Josep Torrellas i Vendrell

* josep.torrellas@udg.edu

Secretaria:

Mònica Ferret

* monica.ferret@udg.edu

Nou horari a partir del mes de setembre: 

De dilluns a divendres de 9.30 a 14h. 

Altres hores a convenir

 

  

 

 

 

 


 

Presentació

Benvinguts a la pàgina web de l'àmbit de Formació per a la Gent Gran de la UdG.

 

L'allargament de l'esperança de vida, les jubilacions anticipades, els avenços en assistència social i en salut fan que el col·lectiu de les persones grans sigui molt significatiu en la societat d'avui, i no només en nombre sinó també en qualitat de vida.

Aquesta realitat ha afavorit la sensibilització social progressiva i més gran cap a les necessitats, condicions de vida i expectatives de les persones grans; al mateix temps, aquestes persones són més cultes, més vitals, més actives, més implicades socialment i amb més predisposició per a la formació.

 

D'altra banda, ja fa algunes dècades que s'ha anat consolidant, tant en les institucions educatives com en la societat en general, un nou sentit de la formació. Parlem de la formació al llarg de tota la vida, amb una nova concepció dels valors, el coneixement i la cultura, entesos no solament en termes d'utilitat o de productivitat sinó especialment com a eixos per al desenvolupament personal, el compromís cívic i l'exercici de la convivència.

En aquest doble procés de consolidació de la sensibilització social en tot allò que afecta les persones grans i de la formació continuada com a argument vital per al desenvolupament de la persona i de la societat, la institució universitària no pot restar-hi aliena. Si la universitat vol ser fidel a l'esperit del seu nom (universitat com a sinònim d'universalitat) i al compromís que implica un dels seus objectius fonamentals (la formació), si vol ser la font que apagui la sed de saber d'aquells que busquen en la seva curiositat d'esperit la manera de donar sentit a la seva vida, si vol adequar-se als canvis de la societat actual i del futur, i si vol respondre a les exigències ineludibles de democratització, ha de planificar accions cap a nous espais i nous col·lectius susceptibles de formació, com el de la gent gran, que fins fa poc no hi tenien cabuda.

 

La Universitat de Girona ha estat conseqüent amb aquestes premisses i des de la seva creació el curs 1991-92 s'ha implicat en activitats relacionades amb la formació universitària de la gent gran.

En principi, amb les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona, mitjançant conveni amb l'AFOPA (Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya); també amb l'organització de cursos i seminaris de formació per a persones grans, per iniciativa pròpia o amb conveni amb altres institucions o entitats, i des del curs 2005-06 amb un programa propi de formació per a més grans de 50 anys, més arrelat a la dinàmica universitària, amb una organització més acadèmica i amb la potenciació de la relació intergeneracional.

La UdG és membre fundacional del Consell Interuniversitari d'AFOPA que agrupa totes les universitats catalanes implicades en les Aules d'Extensió Universitària, i de l'AEPUM, que és l'Associació Estatal de Programes Universitaris per a Majors.

 

Aquests són, doncs, els vessants d'actuació de la UdG en l'àmbit de la Formació de la Gent Gran dels quals anirem donant la informació pertinent.

 

Josep

 

 

 

 

 

Josep Torrellas i Vendrell

Responsable de Formació de la Gent Gran de la UdG

 

Notícies

CURS D'IDIOMES A TRAVÉS DEL SERVEI DE LLENGÜES MODERNES
Davant l'interès mostrat per tornar a realitzar el curs D'EXPRESSIÓ ORAL I ESCRITA DE CATALÀ i fer-ne un d'ANGLÈS us informem que aquest primer semestre s'impartiran aquests 2 cursos.
13/09/2011
INICI DEL CURS ACADÈMIC 2011-2012
Aquest mes de setembre comença el curs acadèmic per tots els nostres alumnes matriculats ens els diferents Itineraris.
13/09/2011