Dijous, 22 de setembre de 2011 | 15:35
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L'Ibex s'enfonsa més d'un 5% després de les previsions de l'FMI i les mesures de la Fed

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Perd la cota dels 7.800 punts
L'Ibex s'enfonsa més d'un 5% després de les previsions de l'FMI i les mesures de la Fed
22/09/2011 12:21
9borsa enfonsada
EuropaPress.- L'Ibex 35 s'enfonsava més d'un 5% a les 13.13 hores i perdia la referència psicològica dels 7.800 punts, amb tots els seus valors en terreny negatiu, després que les mesures de la Reserva Federal nord-americana (Fed) de substituir deute a curt per llarg termini no convencessin als inversors.
La falta d'un acord imminent de la troica per desbloquejar l'ajuda de 8.000 milions d'euros a Grècia tensava la prima de risc d'Espanya fins els 369 punts i feia que la d'Itàlia superés la barrera psicològica dels 406 punts bàsics .

Les vendes s'estenien a la resta de principals places europees, sobretot a París i Londres, que es deixaven més d'un 4% i en menor mesura a Frankfurt, que restava un 3,6%. La decisió de la Fed i la persistència de la crisi de deute sobirà helena penalitzaven també a les borses europees. París i Londres es deixaven un 4,8% i Frankfurt, un 4,4%.

Per l'analista Self Bank, Covadonga Fernández, els mercats donaven per descomptat l'operació de 'twist' de la Fed i s'han deprimit per la falta de referències a un nou paquet de 'quantitative easing'.

No obstant això, l'experta destaca que la decisió de l'organisme que presideix Ben Bernanke té molta lògica perquè permet reduir el cost de les hipoteques i de molts préstecs als EUA, forma de tractar de reactivar tant el mercat hipotecari com el consum privat.

"A més, la Fed es deixa algunes cartes sota la màniga per si li fan falta en els propers mesos", recalca Fernández, si bé apunta que la decepció dels inversors per la seva decisió se suma a la incertesa respecte a Grècia, que no rebrà la troica fins la setmana que ve. "Fins llavors, no es va a avançar res", va explicar.

Iván Sant Feliu, analista de Renta 4, també creu que l'anunci de la Fed "ha caigut molt malament" en els mercats, especialment la seva convicció que la insuficiència del creixement econòmic, ja baix, no serà suficient per impulsar l'ús de la principal economia del món.

Pel que fa a les caigudes pronunciades de la banca, Sant Feliu entén que és reflex de les advertències del Fons Monetari Internacional (FMI) sobre l'exposició dels bancs a la crisi de deute de 300.000 milions d'euros, i del descens de la qualificació de alguns bancs nord-americans decidida per Moody's.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1