Dijous, 22 de setembre de 2011 | 15:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

Ros busca aliances per formar una llista d'unitat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha contactat amb Iceta i 'Nou Cicle'
Ros busca aliances per formar una llista d'unitat
21/09/2011 23:01
9angel-ros
L'alcalde de Lleida i candidat a primer secretari del PSC, Àngel Ros, ha admès que ha mantingut contactes amb el viceprimer secretari i portaveu del partit, Miquel Iceta, i "amb més gent" per presentar una candidatura conjunta amb una llista de consens de cara al congrés que els socialistes catalans faran al desembre.
Altres fonts del partit han assegurat a Europa Press que els contactes de Ros també inclouen al col·lectiu de militants crític amb la direcció 'Nou Cicle', encara que l'edil no ha confirmat aquest extrem.

"He parlat amb moltes persones, amb Iceta i amb molts, plantejant que hem de ser capaços d'arribar a consensos, d'intentar que al congrés hi hagi una llista" que reuneixi al conjunt del partit, des de representants de l'ala més catalanista fins als 'capitans' metropolitans, ha confirmat el propi Ros en declaracions a Europa Press.

L'alcalde ha indicat que en aquestes converses encara no s'ha ofert cap càrrec en concret, en preguntar-se-li sobre si ja ha sondejat a algú per ocupar una presidència del partit que, a diferència de l'actual, no només seria un càrrec simbòlic, sinó amb funcions executives.

De la possibilitat d'acords amb 'Nou Cicle', Ros ha remarcat que no ha donat cap pas, encara que ha dit que li uneixen "moltes coses" amb aquest col·lectiu de militants que s'agrupen al voltant de l'eurodiputat i exprimer secretari Raimon Obiols, malgrat que encara no hi ha gens tancat i ara no són moments per negociar.

Diverses fonts han assegurat a Europa Press que tant Ros com 'Nou Cicle' podrien acabar arribant a un acord pròximament, ja que hi ha plena sintonia quant a diagnòstic de les problemàtiques actuals i prioritats del partit.

Altres fonts apunten al fet que encara és aviat per arribar a acords, i que tot això s'acabarà concretant després de les eleccions generals, ja que un eventual bon resultat del partit seria un bàlsam per a l'actual direcció, qüestionada després de les derrotes històriques en les municipals de maig i autonòmiques de fa un any.

En qualsevol cas, es dóna per fet que en els propers dies presentarà candidatura per ser el primer secretari del partit l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, alternativa que compta amb el clar suport del secretari d'organització, José Zaragoza, i de les federacions de Bages-Solsonès-Berguedà, Tarragona, Vallès Sud, Vallès Oest, Baix Llobregat, L'Hospitalet i part de la de Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1