Notícia

Bandera
Fletxa_component
11/06/2011
ICV-EUiA forma Govern a 45 municipis i aconsegueix 24 alcaldies

ICV és la única força d’esquerres que augmenta el seu poder municipal liderant 8 alcaldies més que l’any 2007 La formació ecosocialista ha pres possessió avui de 24 alcaldies, 8 més que l’any 2007, i ha entrat a formar part de 45 consistoris municipals catalans dels 947 municipis que hi ha a tot Catalunya.

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha posat de relleu que la seva és la única formació d'esquerres que actualment lidera més alcaldies que fa quatre anys, en concret 8 més, i per tnat augmenta el seu poder municipal. Tanmateix, Ortiz ha dit que els 400 regidors que ha obtingut la coalició "estaran al servei de la ciutadanis, la defensa dels serveis públics, el medi ambient i vetllaran per enfortir la democràcia i la transparència" en aquests municipis on hagin obtingut representació.

I és que només amb l’augment d’alcaldies, la formació ecosocialista passa a representar a 257.826 persones de tot el territori català, més del doble de fa quatre anys on la xifra era de 109.827 persones. 

En aquests comicis, ICV-EUiA ha aconseguit recuperar alcaldies històriques i importants com són la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, o ciutats importants de l'àrea metropolitana on la formació ecosocialista ja havia tingut l'alcaldia, com és el cas de Santa Perpètua de Mogoda. També a la Llagosta ICV-EUiA té l'alcaldia durant els pròxims 4 anys.

A més a més, la formació ecsocialista ha pogut mantenir altres ciutats com són Begues, el Prat del Llobregat o Vilassar de Dalt on els alcaldes han reeditat el seu lideratge al capdavant dels consistoris municipals pels pròxims 4 anys.

Per altra banda, ICV-EUiA també ha aconseguit alcaldía als municipis de: Colomers, Vall-Llobrega, Aiguamúrcia, Querol, Senan, Altafulla. La Sènia, Argençola, Begues, Olesa de Montserrat, la Palma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Santa Maria del Corcó, Viladecavalls i Sant Martia de Martorelles.

 

 

 

DL 20/06/2011 | 09:49
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure