Divendres, 23 de setembre de 2011 | 16:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSC vol convertir en bilateral la negociació pel fons de competitivitat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Negocien una esmena al text de CiU que haurien d'acceptar aquests i el PSOE
El PSC vol convertir en bilateral la negociació pel fons de competitivitat
09/05/2011 11:03
daniel-fernandez
Al PSC tenen molt clar que la moció que CiU pretén debatre aquest dimarts és purament electoralista, i només pretén afeblir als socialistes en ple combat electoral. És per això que pretenen introduir una esmena que despolititzi la qüestió.
L'esmena, segons el diari Público, exigeix al Govern central a que faci efectiva la partida corresponent al fons de competitivitat, però s'afegeix que aquesta qüestió ha de resoldre's a través dels mecanismes bilaterals amb els que compten tots dos governs.

L'acceptació d'aquesta esmena per part de CiU donaria força a la moció nacionalista, que comptaria amb els vots dels 169 diputats socialistes, inclosos els 25 del PSC. El portaveu dels socialistes catalans al Congrés, Daniel Fernández, assegura que debatre aquesta qüestió al Congrés "és només de cara a la galeria" i per això l'objectiu és que no es converteixi en una votació purament electoral.

En aquest sentit, recorden que una esmena semblant ja es va votar al Senat amb el suport del PSC, amb el que no té sentit tornar a debatre el mateix.

Si CiU no accepta l'esmena, que es negociarà durant tot el dilluns tant amb el PSOE com amb els nacionalistes, el PSC trencaria la baralla i es desmarcaria de la moció convergent. I és que els socialistes catalans creuen que no s'han esgotat els mecanismes de negociació, sobretot perquè no s'han convocat reunions bilaterals.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1