Divendres, 23 de setembre de 2011 | 16:08
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els metges se sumen a les protestes i amenacen Mas amb una rebel·lió sanitària

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
A la Vall d'Hebron els facultatius voten per la vaga en una mesura que s'estén
Els metges se sumen a les protestes i amenacen Mas amb una rebel·lió sanitària
22/09/2011 12:20
9protesta-vall hebron
X. Prera.- El Departament de Salut va endarrerit en l’aplicació del molt restrictiu pressupost de 2011, i ha d’estalviar 93 milions d’euros d’aquí a finals d’any per quadrar-los, 65 dels quals en la carpeta de personal. Els metges s’organitzen en assemblees i amenacen amb una vaga a tots els hospitals de l’ICS.
La nova onada de mesures, que es va voler aplicar en primer lloc a l’Arnau de Vilanova de Lleida, pretén “lliscar” els horaris dels metges per deixar de pagar hores extres per cobrir les tres hores que van des de les 17.00 hores, quan acaben la jornada els facultatius, fins les 20.00 hores, quan comencen les guàrdies.

Fonts del Sindicat de Metges apunten a CatalunyaPress que això suposa posar en perill l’atenció als usuaris, ja que queda desatesa la franja matinal, hora punta als hospitals.

Els metges de l’Arnau de Vilanova van ser els primers a reunir-se en assemblea, i van decidir ‘passar’ de les recomanacions de la gerència i aplicar punt per punt el Decàleg de bona praxi mèdica en temps de retallades, que en el seu primer punt apunta que prevaldran els criteris mèdics als economicistes.

Tement que les mesures s’estendran a la resta d’hospitals de l’ICS, els metges de tots els centres han convocat assemblees a cadascun d’ells, que ja s’estan celebrant. A la Vall d’Hebron, en una trobada històrica, es va decidir convocar tres dies de vaga, mentre que a Bellvitge la petició de vaga va aconseguir gairebé la meitat dels vots.

Les reunions se seguiran celebrant, en els propers dies al Germans Trias i Pujol o al Josep Trueta, i quan finalitzin els metges prendran una decisió, que podria ser una vaga conjunta a tots els hospitals de l’ICS.

La carta

A Bellvitge, els caps de servei han enviat una carta al President de la Generalitat, Artur Mas, en la que l'insten a no tirar endavant més mesures restrictives perquè ""a la nostra organització, l'ICS, s'anuncien mesures a curt termini que de fer-se realitat dibuixen un panorama de precarietat laboral imprevisible i que tindrà, entre altres conseqüències, un retrocés en la qualitat del nostre sistema sanitari, que fins ara situava l'Estat espanyol en el tercer lloc".

De reüll

Els sindicats de classe miren de reüll el moviment del sindicat de metges, i no descarten sumar-se a les protestes si els convencen els arguments. Ara bé, fonts sindicals consultades per CatalunyaPress no poden estar-se de comentar lacònicament que “ja era hora”.

Tarragona

Les noves mesures, que també afecten a metges, també han arribat al Camp de Tarragona, on a l'àrea d'atenció primària es vol acomiadar a més de 100 interins entre metges, infermeres i personal d'administració, com ha publicat aquest diari.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1