Divendres, 23 de setembre de 2011 | 16:14
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Les farmàcies vendran Quaderns Rubio per a Majors

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Estimulen la memòria d'afectats per Alzheimer
Les farmàcies vendran Quaderns Rubio per a Majors
21/09/2011 14:16
Sense títol
EuropaPress.- Els Quaderns Rubio per a Majors podran adquirir-se en les farmàcies espanyoles. Aquest material està especialment indicat per a persones que es troben en les primeres fases d'Alzheimer i s'ha comprovat que poden estimular la seva memòria.
Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer,  la Fundació Quaderns Rubio informa d'aquest nou canal d'adquisició dels quaderns que també poden trobar-se en llibreries, papereries i en grans magatzems com El Corte Inglés i la Casa del Llibre.

De moment, la implantació del producte s'està realitzant de manera progressiva; encara que el Col·legi Oficial de Farmacèutics ha mostrat el seu interès perquè arriben al major nombre de farmàcies possible, segons ha informat Quaderns Rubio en un comunicat.

Des que es van posar a la venda, fa ara un any aproximadament, la xifra de quaderns venuts supera els 70.000 exemplars. No obstant això, segons ha assenyalat el president de la Fundació, Enrique Rubio, "el creixement de la venda és exponencial, ja que és difícil trobar un producte similar al mercat".

L'acolliment del públic ha estat "excel·lent". "Ens hem vist obligats a produir, abans del previst, els nivells 2 i 3 de cada àrea; a causa de la gran demanda que hem tingut en diversos punts de tota Espanya", ha explicat Enrique Rubio.

També ha despertat l'interès del món científic i, per això, s'està col·laborant amb treballs realitzats en la Facultat de Farmàcia del CEU Sant Pablo de València i en la Fundació Alzheimur de Múrcia. De la mateixa manera, la Fundació Hospitals Nisa va a treballar amb aquest material en les seves unitats de memòria, igual que en altres unitats depenents de la Universitat Catòlica de València.

Per a la publicació d'aquests cuadernillos s'ha comptat amb l'assessorament de la treballadora social i Màster en Salut Mental Comunitària Beatriz Pedrosa, qui porta més d'una dècada treballant en estimulació cognitiva.

Pedrosa ha indicat que aquests quaderns es diferencien d'uns altres ja existents al mercat perquè "estan fonamentats a la base pràctica, ja que els hem testat en persones majors, i el seu contingut és específicament per a ells". "Moltes vegades, en fer estimulació cognitiva amb pacients d'edat avançada s'utilitza material infantil, i això no els agrada gens perquè els fa sentir que els tractem com si fossin nens i els estiguéssim posant deures", ha manifestat.

La treballadora social ha afegit que els quaderns "s'han adaptat específicament a ells, tant en el llenguatge, que és d'adults, com en els gràfics i fotografies, ja que els hem posat entorns fàcilment recognoscibles com el menjador d'una casa o una cuina tradicional".

Aquest material es divideix en set àrees de coneixement, com són llenguatge, memòria, càlcul, escriptura, atenció i concentració, práxias i gnosias, i tindrà tres nivells de dificultat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1