Divendres, 23 de setembre de 2011 | 16:10
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Nova ofensiva pel dret a l'habitatge

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Convocada una manifestació per la regulació de la dació en pagament
Nova ofensiva pel dret a l'habitatge
21/09/2011 21:03
Cartell Manifestació  pel dret a l'habitatge
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha realitzat una crida als ciutadans per manifestar-se aquest diumenge pel "dret a l'habitatge, la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i pel lloguer social" en almenys 39 ciutats espanyoles.
La portaveu de la PAH Ada Colau ha recordat en roda de premsa a Barcelona que des de 2007 fins al primer trimestre de 2011 s'han produït 300.000 execucions hipotecàries a Espanya, i que per canviar l'actual llei hipotecària "injusta" és clau la mobilització social.

La mobilització, que compta amb el suport del moviment 15M i associacions veïnals, entre uns altres, està convocada a les principals ciutats espanyoles la tarda del diumenge, i a Catalunya estan confirmades Barcelona (entre plaça Catalunya i Pla de Palau, coincidint amb les festes de la Mercè), Tarragona i Girona.

Colau ha celebrat que el Congrés hagi iniciat els tràmits per acceptar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada per entitats socials amb els mateixos arguments que els de la manifestació del diumenge, i per la qual espera poder rebre abans de les eleccions l'autorització per començar a recollir les 500.000 signatures necessàries.

Colau ha parlat de "clam popular" en favor de la regulació de la dació en pagament, una moratòria dels desnonaments per motius econòmics i la reconversió dels habitatges buits i executats en un parc de lloguer social, i ha confiat que els ciutadans ho mostrin als carrers.

Donats els terminis de la ILP, Colau ha considerat que 2012 serà l'any "clau" per aconseguir reformar una normativa que converteix als quals no poden fer front al pagament de la hipoteca "en dependents dels serveis socials per a tota la vida", ja que es queden sense habitatge i amb un engruixat deute, ha argumentat.

En aquest sentit, ha lamentat que PSOE i PP, els dos partits amb més possibilitats de governar, "s'han posat d'acord i han tingut temps de reformar la Constitució" però al·leguen que és molt difícil modificar la llei hipotecària.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1