Divendres, 23 de setembre de 2011 | 16:33
Vostè es troba a: Inici > RSC >

AENOR ha emès més de mil certificats de seguretat alimentària fins 2010

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Garanteixen la qualitat, seguretat i legalitat dels articles
AENOR ha emès més de mil certificats de seguretat alimentària fins 2010
16/09/2011 22:11
9ipc-supermercat
EuropaPress.- L'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) ha emès 1.082 certificats relacionats amb la Seguretat Alimentària a organitzacions del sector agroalimentari fins 2010.
Així ho ha donat a conèixer l'entitat, coincidint amb el 25 aniversari des de la seva creació. En conjunt, AENOR ha emès prop de 3.200 certificats al sector que recolzen la competitivitat de les empreses i contribueixen a millorar la seva qualitat, seguretat i a despertar confiança.

Els certificats de seguretat alimentària són els que major creixement van experimentar l'any passat i ja representen més d'un terç dels reconeixements emesos al sector agroalimentari.

La certificació que acredita que s'ha implantat un Sistema de Gestió de la Innocuïtat dels aliments segons la norma UNE-EN ISO 22000 gairebé es va duplicar l'any passat, fins a aconseguir els 109 certificats. Aquesta certificació és l'única que s'aplica a totes les organitzacions involucrades en la cadena alimentària i té com a objectiu últim oferir aliments segurs per al consum.

A més, els certificats conforme als protocols privats de la distribució Europea van seguir la línia ascendent dels últims anys; els certificats segons el referencial britànic BRC es van incrementar gairebé el 35%, mentre que els conformes al franc-alemany IFS ho van fer en un 20%.

Aquestes marques de conformitat asseguren que els seus proveïdors, sigui el que sigui i on fos, compleixen amb uns requisits que garanteixen la qualitat, seguretat i legalitat dels articles amb el segell de Marca Pròpia de les cadenes. Tots dos, al costat de la certificació europea de bones pràctiques agrícoles GLOBAPGAP ja superen els 600 certificats.

També, AENOR va rebre l'acreditació per a les inspeccions en el sector de la Llista Marco, sent aquesta la primera activitat d'inspecció d'AENOR que és acreditada. En 2010, l'entitat havia emès 38 certificats que garanteixen a les empreses cárnicas exportadores que compleixen amb uns exigents requisits higiènic-sanitaris.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1