Dissabte, 24 de setembre de 2011 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > RSC >

Agbar organitza una conferència amb els millors experts mundials d’aigua

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es debatrà la regeneració i reutilització de l’aigua
Agbar organitza una conferència amb els millors experts mundials d’aigua
23/09/2011 14:37
Torre Agbar
Agbar organitza del 26 al 29 de setembre a Barcelona la 8ª Conferència Internacional de la IWA (International Water Association) sobre regeneració i reutilització de l’aigua, que reunirà a més de tres-cents especialistes del món sobre regeneració i reutilització de l’ aigua.
Les cerimònies d’inauguració i clausura tindran com escenari l’auditori de la Torre Agbar i les sessions de treball es desenvoluparan a CCIB (Centre de Convencions Internacional de Barcelona).

La inauguració estarà a càrrec de l conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder; el president executiu d’Agbar, Àngel Simon, i el fundador i primer president del grup especialitzat de reutilització d’ aigua i Premi Estocolm de l ‘Aigua 2001, Takashi Asano, premi Estocolm de l’ Aigua 2001 que es considera oficiosament el Premio Nobel de l’ Aigua i reconegut com la primera autoritat mundial en aquesta matèria per les seves investigacions a la Universitat de Califòrnia. La clausura, el dimecres 28 de setembre, comptarà amb la participació de la directora general de l’ Aigua del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marino (MARM), Marta Moren Abat, i del director d’Aqualogy, Soluciones i Tecnologies d’Agbar, Juan Antonio Guijarro.

La conferencia estarà presidida pel professor Rafael Mujeriego, catedràtic d’Enginyeria Ambiental de l’escola d’Enginyers de Camins, Canals i Ports. Entre els assistents figuren així mateix els professores Shane A. Snyder, de la Universitat de Arizona, Benito Mariñas, de la Universitat de Illinois, i Joan Jofre, de la Universitat de Barcelona. També hi intervindran alts representants d’organismes responsables de l’aplicació de polítiques de reutilització, com Wade Miller, de l’ American WateReuse Association o Akissa Bahri, representant d’African Water Facility / Àfrica Development Bank.

Coneixement i aplicació pràctica

La conferència se centrarà en la necessitat de desenvolupar i implantar estratègies de regeneració i reutilització de l’aigua per aprofitar de manera òptima els recursos disponibles, al mateix temps que es millora la protecció i la cura de l’entorn. Aquesta necessitat és encara més gran en zones on es produeixen situacions d’estres hídric i que pateixen episodis recurrents de escassetat d’aigua, com Catalunya i Califòrnia, casos que s’analitzaran en les ponències de la conferència.

Aquesta trobada internacional té com a objectiu promoure la interacció entre el coneixement disponible, la investigació en curs i les seves aplicacions pràctiques. Consta de quatre sessions paral•leles, amb presentació de ponències, i d’una exposició permanent sobre aquesta matèria, les seves millors pràctiques i els seus possibles usos. L’exposició estarà situada en el mateix recinte de les sessions i empreses i institucions podran presentar en ella les seves activitats, ofertes comercials i novetats tècniques.

Entre els diferents aspectes, se estudiarà la regeneració i reutilització de l’aigua així com la seva aplicació en diferents àmbits: ciutat, industria, agricultura, medi ambient i usos recreatius i paisatgístics. Dins d ‘aquests àmbits, s’ analitzarà així mateix la protecció sanitària, la regulació i la validació de la tecnologia, la seva acceptació en la opinió pública i la investigació sobre la sostenibilitat.

Exposició i visites tècniques

El programa de la conferència també inclou una sèrie de visites tècniques que permetran conèixer la gestió pràctica de la regeneració i la reutilització de l’aigua a diverses localitats pròximes a Barcelona, i que tindran lloc el dijous 29 de setembre, últim dia de la trobada. Concretament, es presentaran el projecte de El Prat de Llobregat, la planta dessalinitzadora de la mateixa localitat i la reutilització de l’aigua en usos urbans, rec de jardineria i medi ambienta a Tossa de Mar i Lloret de Mar (Costa Brava).

El congres és un dels actes que conformen el programa de la International Water Association (IWA), una organització de professionals del sector de l’aigua que enllaça la investigació amb la aplicació pràctica dels desenvolupaments i que cobreix totes les facetes del cicle de l’aigua. A través de la seva xarxa de més de 10.000 professionals, experts en investigació, aplicació, regulació, industria, consultoria i producció, IWA és l’organització millor posicionada per ajudar als professionals en la creació de solucions innovadores, pragmàtiques i sostenibles que donin resposta a les necessitats mundials.

Agbar, com expert i líder internacional en el sector de l’aigua i en el desenvolupament de solucions novedoses pel sector a través de la seva marca Aqualogy, aposta decididament per fòrums com aquesta conferència internacional, que permeten posar en comú experiències i transmetre coneixement per millorar en la gestió de l’aigua i la cura d’aquest recurs.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1