Dissabte, 24 de setembre de 2011 | 14:39
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

SOM RESPONSABLES?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
GUILLERMOMULET
SOM RESPONSABLES?
Guillermo García Mulet
23/09/2011 11:05
Segueixen a voltes amb les retallades, però ara sembla que han posat el turbo, que han trepitjat l'accelerador. A l'Hospital de Bellvitge hi ha una olor a pintura en les obres que es fan per enllaçar l'edifici nou amb l'antic. I parlant d'olors, sembla que tot fa olor de que aquest nou edifici, ja s'inauguri privatitzat o amb gestió privada, almenys, en part d'ell.

I segueixen les manifestacions, tots els dimecres, del personal sanitari. I segueix el silenci de la premsa generalista sobre aquestes manifestacions. I ja no dic res dels mitjans audiovisuals. I, igual que Bellvitge, se sumen els de l'ICO, que també es veuen afectats per les tisores.

I sembla ser que, després de l'entrada de la tardor, amb la caiguda de la fulla, es van a tancar més centres sanitaris de tot calibre i en tota la geografia catalana. Segueixen amb el seu full de ruta i no els importa res el que diguin els professionals i, molt menys, la qual cosa diguem els ciutadans afectats. I encara sort que són el govern dels millors.

El més trist és que les direccions mèdiques no es rebel·lin contra aquestes mesures, que no treguin a la llum els perjudicis sobre la salut dels usuaris i el perill per a les seves vides. Crec que en aquesta vida cal ser valentes i explicar als ciutadans els plans dels polítics sobre la sanitat pública catalana i espanyola.

Que expliquin qui és ERESA i qui pot ser el consorci amb capital britànic-candiense que pretenen repartir-se el pastís públic de determinats serveis, els mes costosos. I que expliquin qui està darrere d'aquestes empreses. Clar que també haurien d'explicar-se els mitjans que silencien o posen sordina a les mobilitzacions de la gent. Quin interès tenen. O si els han amenaçat amb retirar publicitat institucional.

A molts se'ls ha oblidat quan va sortir a relluir el tema dels MESTO (Metge Especialista, Sense Títol Oficial) en contrapartida a la  duresa del MIR (Metge Intern Resident) i a la durada del mateix. Anteposarem els primers en detriment dels segons? Seran capaços els polítics que ens governen de fer-ho?

Per que aquí surt a relluir la responsabilitat. La dels quals ambicionen enriquir-se amb els diners públics. La dels polítics que ens governen, per permetre-ho. La de les adreces mèdiques dels hospitals, per no treure a la llum, aquests plans i  les ordres que els arriben. I, principalment, la dels ciutadans usuaris de la sanitat pública, per permetre-ho sense lluitar pels nostres drets.

SOM RESPONSABLES? Doncs tenim l'ocasió de demostrar-ho el 20-N acudint. de forma massiva, a votar i deixar als quals ens volen esquilmar els recursos públics, en l'oposició per molt temps. No ens deixem enganyar.Qui no es taca el vestit, no ha fet gens perquè, en les Comunitats on governa, evitar que es privatitzin serveis públics. València, Madrid, Navarra. Ara Catalunya, Castella-la Manxa amb Cospedal al capdavant, Murcia, Balears, Astúries, Cantàbria, ja veuen perillar el públic. SEREM RESPONSABLES PER QUEDAR-NOS A casa?

I, per acabar, una crida als familiars dels malalts ingressats en Bellvitge: Siguem responsables i no portem a nens petits a les plantes hospitalàries. Ahir mateix, una senyora, amb una criatura de pocs mesos en la planta de malalties infeccioses. De debò volen a la criatura? Encara que sigui en el passadís, els malalts surten, que també és una altra qüestió a tenir en compte.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1