Dissabte, 24 de setembre de 2011 | 14:22
Vostè es troba a: Inici > Política >

Blanco: "El comunicat d'ETA és inèdit"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El portaveu del Govern no ho creu "definitiu"
Blanco: "El comunicat d'ETA és inèdit"
Política 24/09/2011 12:33
El portaveu del Govern i ministre de Foment, José Blanco, ha volgut valorar positivament el comunicat del Col·lectiu de Presos d'ETA, en el qual diu sumar-se a l'Acord de Gernika. Considera, però, que "no és definitiu", perquè diu que no anuncia el final de la banda terrorista.
blancodeclas
"El comunicat és inèdit perquè és la primera vegada que es produeix per part dels presos d'ETA", ha reconegut Blanco, durant la presentació a l'estació ferroviària d'Atocha a Madrid d'un projecte pioner per convertir les principals estacions de tren en nodes de recarrega de vehicles elèctrics.

El ministre ha afegit que el comunicat "és un pas important, rellevant, però no el que tota la societat i el Govern desitjava, perquè no és definitiu ni és el que anuncia el final d'ETA".

El col·lectiu de presos d'ETA va anunciar ahir la seva conformitat amb l'Acord de Gernika, però no es va referir en cap moment a ETA ni va demanar el final definitiu de la violència.

En el seu lloc, va exigir l'amnistia "completa" per a tots els presos etarres i càrrega contra "la menyspreable" política penitenciària d'Espanya i França, al mateix temps que rebutja la possibilitat d'acollir-se a beneficis penitenciaris, una possibilitat que sí plantegen els signants originals de l'acord.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1